Inschrijven met STAP-budget

Wil je je voor een cursus aanmelden bij Babel via het STAP-budget? Dan is het belangrijk om onderstaande stappen goed door te nemen.

  1. Bekijk het overzicht van de cursussen Nederlands, Engels, Frans en Duits waarvoor je het STAP-budget kunt gebruiken en kies jouw cursus. Wil je eerst je niveau weten? Doe dan onze gratis niveautest.
  2. Laat ons weten welke cursus je wil gaan volgen door het onderstaande vooraanmeldformulier in te vullen.
  3. Wanneer we je vooraanmelding hebben verwerkt, krijg je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs dien je op 1 juli op te sturen naar het UWV.
  4. Het UWV verwerkt je STAP-aanmeldingsbewijs en laat je weten of je je definitief kan inschrijven met behulp van het STAP-budget.
  5. Zodra je de bevestiging van het UWV hebt ontvangen, kun je je via onze website inschrijven. De instructies hiervoor staan in het STAP-aanmeldingsbewijs dat we met je gedeeld hebben in stap 3. Houd er rekening mee dat de cursus in september moet starten.
  6. Als je bent ingeschreven, kun je de boeken bestellen die je voor de cursus nodig hebt. Deze vind je op onze boekenpagina.

Vooraanmeldformulier

STAP-budget (NL)

Inschrijving met STAP-budget subsidie

  • MM slash DD slash JJJJ
  • MM slash DD slash JJJJ
  • Deze kun je hier nalezen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis je een cursus?

Wij hebben recent vernomen dat het UWV, in opdracht van de overheid, heeft besloten een aantal cursussen uit het STAP-aanbod te halen. Dit is van toepassing op de Nederlandse cursussen tot en met (doel)niveau B2 en de Engelse cursussen tot en met (doel)niveau B1. Dit betekent dat je het budget niet meer kunt aanvragen voor deze cursussen. In de cursuslijst, die hierboven in het vooraanmeldformulier staat, kun je precies zien voor welke cursussen je je nog kunt aanmelden met gebruik van het STAP budget.