Financiering

Lening van DUO

Bij Babel kunt u de Nederlandse taal leren ter voorbereiding op het inburgerings- of Staatsexamen. Babel richt zich daarbij op hoogopgeleide cursisten: het tempo in de cursussen ligt vrij hoog. Daarnaast dienen cursisten de Engelse taal te beheersen, dat is (bij de start van de cursus) de instructietaal.Babel is in het bezit van het keurmerk Blik op Werk. Hierdoor kunt u voor de betaling van een inburgerings- en Staatscursus geld lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). U krijgt geen geld op uw bankrekening. DUO betaalt uw facturen voor de cursus en het examen. Zo bouwt u een lening op. U betaalt de lening later met rente weer terug aan DUO*. Meer informatie vindt u op de website van DUO.

Let op: u kunt uw DUO-lening gebruiken voor de bekostiging van cursussen Nederlands totdat u het inburgeringsexamen of het staatsexamen NT2 heeft afgelegd. Hierna is dit dus niet meer mogelijk!

* Bent u asielmigrant (bijvoorbeeld via UAF) en bent u binnen 3 jaar ingeburgerd? Dan hoeft u niets terug te betalen. Meer informatie leest u op deze pagina.

Meer informatie

Korting voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht

Babel is taalpartner van de Universiteit Utrecht. Daarom ontvangen studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht een korting van maar liefst 25% op cursussen uit het open aanbod. De korting is geldig voor:
– Studenten die tijdens de cursus nog staan ingeschreven als student aan de Universiteit Utrecht
– Medewerkers die tijdens de cursus nog werkzaam zijn bij de Universiteit Utrecht.

Meer informatie

Scholingsvoucher

Heeft u een WW-uitkering en bent u 50 jaar of ouder? Dan komt u in aanmerking voor een subsidie van het UWV. Deze subsidie kunt u aanvragen voor een opleiding of cursus van maximaal €1.000,-.
Dit bedrag is een bijdrage in alle kosten die bij de opleiding horen, zoals lesgeld, boeken en examengeld. De subsidie wordt een scholingsvoucher. genoemd en is nu ook inzetbaar voor de taal- en communicatietrainingen van Babel.