Cursus Zweeds 3 (A1+ → A2)

Niveau: Halfgevorderd (A2/B1)

Heb je al kennis van het Zweeds en wil je jouw taalvaardigheid naar een hoger niveau tillen? Of heb je de cursus Zweeds niveau 2 gevolgd? In de cursus Zweeds niveau 3 werk je toe naar taalniveau A2.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Zweeds niveau 3

In de cursus Zweeds niveau 3 werk je op systematische wijze aan je uitspraak, vocabulaire en grammatica. Ideaal voor je vakantieverblijf, een uitwisselingsstudie in Lund of Uppsala, of zakelijke doeleinden. Alle vaardigheden komen aan bod, maar de nadruk ligt op spreekvaardigheid, ondersteund door oefeningen op het gebied van lees-, luister- en schrijfvaardigheid. De gevarieerde onderwerpen en lesvormen maken de cursus niet alleen leerzaam maar ook heel leuk om te volgen!

De cursus is geschikt als je de cursus Zweeds niveau 2 hebt afgerond of als je via een andere weg over niveau A1+ beschikt.

Leerdoelen

In de cursus Zweeds niveau 3 werk je toe naar taalniveau A2.

Na deze cursus kun je:

 • eenvoudige (telefoon)gesprekken voeren.
 • informatie uitwisselen over alledaagse onderwerpen en activiteiten.
 • gesprekken in grote lijnen volgen, eenvoudige berichten schrijven en je mening geven.

Methode

 • De docent behandelt plenair grammatica, vocabulaire en uitspraakoefeningen uit de leerboeken. Daarnaast gebruikt de docent eigen lesmateriaal/handouts. De cursus is interactief. Er worden vaak in tweetallen of groepjes conversatie-oefeningen gedaan. In de elektronische leeromgeving vind je informatie over wat er in en buiten de les wordt gedaan.
 • In deze cursus werken we met het boek Rivstart A1+A2 Neu. Övningsbok. Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde Rivstart tekst- en oefenboeken voor deze cursus bestellen. De Rivstart methode bevat veel (extra) online leermateriaal, waaronder luisteroefeningen. In deze cursus wordt gewerkt vanaf Rivstart hoofdstuk 13.

Tijdsinvestering

 • De cursus Zweeds niveau 3 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 3 tot 4 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • De docent spreekt zoveel mogelijk Zweeds. Deelnemers kunnen in het Zweeds of in het Nederlands vragen stellen.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde Rivstart tekst- en oefenboeken voor deze cursus bestellen. De Rivstart methode bevat veel (extra) online leermateriaal, waaronder luisteroefeningen. In deze cursus wordt gewerkt vanaf Rivstart hoofdstuk 13. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Je ontvangt een certificaat als je minimaal 8 van de 9 lessen heeft bijgewoond.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.