Cursus Zweeds 2 (A1- → A1+)

Niveau: Beginner (0/A2)

Heb je de basisvaardigheden van het Zweeds al onder de knie en wil je jezelf nog meer uitdagen? In de cursus Zweeds niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1+.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Zweeds niveau 2

Zweeds 2

Het Zweeds is een Noord-Germaanse of Scandinavische taal met ongeveer 9 miljoen sprekers. Kenmerkend voor de uitspraak van het Zweeds is de melodie. Het is een toontaal waarbij verschillende toonaccenten de betekenis kunnen veranderen. Doordat het Zweeds bijna geheel uit Germaanse woorden bestaat, is deze taal relatief snel te leren.

In deze cursus werk je op systematische wijze aan je vocabulaire en grammatica. Ideaal voor bijvoorbeeld een uitwisselingsstudie in Lund of Uppsala, of als je weleens zaken doet in Zweden.

Je kunt deze cursus volgen als je de cursus Zweeds niveau 1 gevolgd hebt of circa 20 uur de taal hebt bestudeerd

Leerdoelen

In de cursus Zweeds niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1+.

Na deze cursus kun je:

  • eenvoudige dialogen voeren.
  • informatie uitwisselen over alledaagse onderwerpen en activiteiten.

Methode

  • In deze cursus werken we met het boek Rivstart A1+A2 Neu. Naast deze methode wordt er ook gebruik gemaakt van Powerpoint presentaties en communicatieve opdrachten.
  • Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

Tijdsinvestering

  • De cursus Zweeds niveau 2 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur bij Babel in Utrecht of in de virtual classroom.
  • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Nederlands, maar naarmate de cursus vordert meer Zweeds.
  • In deze cursus werken we met het werk- en tekstboek Rivstart A1+A2. Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
  • Je ontvangt een certificaat als je minimaal 8 van de 9 lessen hebt bijgewoond.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.