Cursus Portugees op vakantie

Niveau: Beginner (0/A2)

Wil jij leren hoe je een kopje koffie met een “pastel de nata”  in Lissabon? Dan ben je bij de cursus Portugees op vakantie aan het juiste adres!
Tijdens deze cursus leer je de basisvaardigheden van de taal. Je komt meer te weten over de gewoontes, hoe je jezelf voorstelt en hoe je de weg vraagt. Zo wordt je verblijf in Portugal of Brazilië nog leuker.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Algemeen

cursus portugees utrecht

De cursus Portugees op vakantie is zeer geschikt ter voorbereiding op een vakantie naar Portugal of Brazilië. Tijdens de cursus leer je over de uitspraak van het Portugees in Portugal en het verschil met het Portugees in Brazilië. Je leert tellen, de basis van de grammatica en eenvoudige zinnen begrijpen en spreken. Na de cursus kan je niet alleen een bestelling in een restaurant plaatsen, maar ook jezelf voorstellen en de weg vragen.

Vanaf de eerste les ga je Portugees spreken en kom je in contact met de muziek en de kenmerken van het land en zijn mensen.

Leerdoelen

In de cursus Portugees op vakantie werk je toe naar taalniveau A1.

Na het afronden van de cursus Portugees op vakantie;

  • heb je meer zelfvertrouwen in gesprekken met Portugeestalige,
  • heb je basiskennis van de Portugees woordenschat en grammatica,
  • kun je jezelf in het Portugees voorstellen en korte gesprekken voeren.

Methode

In de cursus wordt er gewerkt met het boek Português no Mundo.  Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van dialogen, teksten, oefeningen en culturele insights. Er wordt in deze methode ook aandacht besteed aan het Potugees van Brazilië.

De nadruk ligt vooral op spreek- en luistervaardigheid. De methode wisselt tussen klassikaal, tweetallen en rollenspelen.

Tijdsinvestering

De cursus Portugees op vakantie bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 a 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

  • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Portugees. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
  • Als lesmethode gebruiken we het boek Português no Mundo. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft. Via onze speciale boekenpagina kun je het benodigde boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
  • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.