Cursus Portugees op vakantie – vervolg

Niveau: Beginner (0/A2)

Ben jij net teruggekomen van een heerlijke vakantie in een land waar Portugees wordt gesproken? Heb je de basics van de taal onder de knie maar wil je je taalkennis verder ontwikkelen? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Portugees op vakantie - vervolg

Portugees o pvakantie - vervolg. Cursus Portugees Utrecht - Babel

De cursus Portugees op vakantie – vervolg is geschikt als je basiskennis hebt van Portugese grammatica, als je weet hoe je iets kan bestellen in en restaurant of hoe je een kamer in een hotel kan reserveren.

Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met…

 • Hoe je iets kan vertellen in de verleden tijd
 • Hoe je je redt tijdens een doktersafspraak
 • Hoe je je mening geeft, bijvoorbeeld als je wilt klagen dat de koffie niet warm genoeg is
 • Hoe je zaken kunt vergelijken en beschrijven
 • Op welke manier je de gebiedende wijs gebruikt
 • Het uitbreiden van jouw woordenschat

Leerdoelen

In de cursus Portugees op vakantie – vervolg werk je toe naar taalniveau A1+.
De cursus is geschikt als je de cursus Portugees op vakantie hebt afgerond of als je via een andere weg over begin niveau A1 beschikt.

Na het afronden van de cursus…

 • Kan je basisgesprekken voeren en volgen
 • Heb je jouw alledaagse woordenschat uitgebouwd
 • Kan je korte en eenvoudige berichten schrijven en lezen

Methode

In de cursus wordt er gewerkt met het boek Português no Mundo (van hoofdstuk 7 t/m 15).  Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van dialogen, teksten, oefeningen en culturele insights. Er wordt in deze methode ook aandacht besteed aan het Portugees van Brazilië.

De nadruk ligt vooral op spreek- en luistervaardigheid. De methode wisselt tussen klassikaal, tweetallen en rollenspelen.

Tijdsinvestering

De cursus Portugees op vakantie – vervolg bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 à 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Portugees. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we het boek Português no Mundo. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft. Via onze speciale boekenpagina kun je het benodigde boek voor deze cursus bestellen.
 • Als je niet aan de cursus Portugees op vakantie hebt deelgenomen, verwachten wij dat je hoofdstuk 1 t/m 6 van het lesboek zelfs hebt doorgewerkt.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.