Cursus Noors niveau 3

Niveau: Beginner (0/A2)

In deze cursus zul je de verschillen tussen Bokmål en Nynorsk leren, de twee talen van Noorwegen. Deze cursus focust zich voornamelijk op het leren van bokmål, de meest gesproken taal. Met de cursus Noors niveau 3 til jij je Noors op een hoger niveau en zul je gemakkelijk deel kunnen nemen aan het sociale leven in Noorwegen.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Noors niveau 3

Deze cursus behandelt niet alleen de verschillen tussen Bokmål en Nynorsk, we zoomen ook dieper in op de Noorse cultuur. Taal en cultuur zijn naadloos met elkaar verweven. Daarom besteden we extra aandacht aan de vele verschillende Noorse tradities en gewoontes, waaronder feestdagen. Ken je de Grondwetsdag al, een gigantisch feest dat elk jaar op 17 mei wordt gevierd? En hoe vieren Noren kerst?

Leerdoelen

In de cursus Noors niveau 3 werk je toe naar taalniveau A2. De cursus is geschikt als je de cursus Noors niveau 2 hebt afgerond of als je via een andere weg over A1+ niveau beschikt.

Na het afronden van deze cursus:

  • kun je hoofd- en bijzinnen formuleren en de juiste woordvolgorde hanteren;
  • ken je de vervoegingen van regelmatige en onregelmatige werkwoorden;
  • lees en begrijp je lange teksten, zoals krantenartikelen en informatie van nieuwssites;
  • voer je zelfstandig een gesprek in het Noors;
  • telefoneer je in het Noors;
  • schrijf je korte berichtjes, zoals e-mails.

Methode

Naast het lesboek wordt er ook gebruik gemaakt van schriftelijke opdrachten en audio- en videomaterialen. Deze fragmenten komen bijvoorbeeld van de Noorse televisie of radio. Tijdens de lessen wordt er veel geoefend met uitspraak en zinsopbouw. De oefeningen die als huiswerk zijn gemaakt, worden in de les nabesproken.

Tijdsinvestering

De cursus Noors niveau 3 bestaat uit 9 lessen van 1,5 uur.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de lessen, verwachten we dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

  • Deze cursus vindt online plaats in onze virtual classroom.
  • Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen in de eerste les het materiaal bij zich heeft.
  • Je ontvangt een certificaat als je minimaal 8 van de 9 lessen hebt bijgewoond.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Als je je inschrijft met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.