Cursus Noors niveau 2

Niveau: Beginner (0/A2)

“Jeg snakker litt norsk.” Dit betekent: “Ik spreek een beetje Noors”. Na het volgen van de cursus Noors niveau 2 begin jij je thuis te voelen in Noorwegen. Met deze cursus verdiep jij je basiskennis van het Noors en wordt je vakantie, familiebezoek, werkbezoek of opleiding in Noorwegen nog leuker en interessanter.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Noors niveau 2

In deze cursus ga jij je basiskennis van de Noorse taal uitbreiden. Je zult merken dat je relatief snel stappen maakt op het gebied van je taalvaardigheid. Er zijn namelijk veel gelijkenissen met de Nederlandse taal (en andere Germaanse talen).

In deze cursus leer je om in het Noors iets over je huis te vertellen en je familie. Bovendien leer je om steeds meer persoonlijke informatie te delen, zo kun je vragen beantwoorden over je beroep en opleiding.

Leerdoelen

In de cursus Noors niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1+. De cursus is geschikt als je de cursus Noors niveau 1 hebt afgerond of als je via een andere weg over het A1-niveau beschikt.

Na het afronden van deze cursus:

  • stel jij jezelf aan anderen voor en kun je vragen beantwoorden over je situatie;
  • kun je goed reageren op eenvoudige vragen;
  • formuleer je zinnen met een goede woordvolgorde en zinsopbouw;
  • weet je hoe je bijvoeglijke naamwoorden en voorzetsels gebruikt;
  • en ben je klaar voor de cursus Noors niveau 3.

Methode

Naast het lesboek wordt er ook gebruik gemaakt van schriftelijke opdrachten en audio- en videomaterialen. Deze fragmenten komen bijvoorbeeld van de Noorse televisie of radio. Tijdens de lessen wordt er veel geoefend met uitspraak en zinsopbouw. De oefeningen die als huiswerk zijn gemaakt, worden in de les nabesproken.

Tijdsinvestering

De cursus Noors niveau 2 bestaat uit 9 lessen van 1,5 uur.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de lessen, verwachten we dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

  • Deze cursus vindt online plaats in onze virtual classroom.
  • Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen in de eerste les het materiaal bij zich heeft.
  • Je ontvangt een certificaat als je minimaal 8 van de 9 lessen hebt bijgewoond.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Als je je inschrijft met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.