Cursus Noors niveau 1

Niveau: Beginner (0/A2)

”Snakker du Norsk?” (ofwel: Spreekt u Noors?). Ga je binnenkort naar Noorwegen? Grote kans dat deze vraag aan je wordt gesteld. Na het volgen van de cursus Noors niveau 1 kun jij deze vraag beantwoorden met: “Ja, ik spreek een klein beetje Noors”. In het Noors!

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Noors niveau 1

Doordat het Noors bijna geheel uit Germaanse woorden bestaat, is deze taal voor Nederlanders relatief snel te leren.

In deze cursus leer je de basis en met deze kennis kun je een eenvoudig gesprek voeren in het Noors. Je leert onder meer om in het Noors iets over jezelf, je hobby’s en dagindeling te vertellen. Bovendien gaan we oefenen met alledaagse situaties zoals boodschappen doen en het reizen met het openbaar vervoer.

Leerdoelen

In de cursus werk je toe naar taalniveau A1.

Na het afronden van deze cursus:

  • kun je dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen begrijpen en gebruiken;
  • kun je op een simpele wijze reageren op eenvoudige vragen;
  • Formuleer je zinnen met werkwoorden in de tegenwoordige tijd;
  • en ben je klaar voor de cursus Noors niveau 2.

Methode

Naast het lesboek wordt er ook gebruik gemaakt van schriftelijke opdrachten en audio- en videomaterialen. Deze fragmenten komen bijvoorbeeld van de Noorse televisie of radio. Tijdens de lessen wordt er veel geoefend met uitspraak en zinsopbouw. De oefeningen die als huiswerk zijn gemaakt, worden in de les nabesproken.

Tijdsinvestering

De cursus Noors niveau 1 bestaat uit 9 lessen van 1,5 uur.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de lessen, verwachten we dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

  • Deze cursus vindt online plaats in onze virtual classroom.
  • Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen in de eerste les het materiaal bij zich heeft.
  • Je ontvangt een certificaat als je minimaal 8 van de 9 lessen hebt bijgewoond.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Als je je inschrijft met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.