Cursus Wervend schrijven in het Nederlands

Niveau: Gevorderd (C1/C2)

Wil je dat je teksten meer opvallen? En wil je klanten, relaties en collega’s overtuigen met je schrijfstijl? De cursus Wervend schrijven in het Nederlands is gericht op het verbeteren van je Nederlandse schrijfvaardigheid. Je leert aantrekkelijke, overtuigende teksten schrijven. De cursus is speciaal bedoeld voor mensen wiens moedertaal Nederlands is (NT1).

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Wervend Schrijven in het Nederlands

Leren schrijven Nederlands

Correct formuleren is stap 1. Maar daarmee ben je er nog niet. Je wilt je teksten ook naar een hoger plan tillen en soepel, wervend en overtuigend kunnen schrijven. Teksten schrijf je immers niet voor jezelf. Je wilt dat anderen je teksten lezen, begrijpen, overtuigd worden en actie ondernemen.

Na afloop van de cursus Wervend Schrijven lukt het je om snel een vlotte en makkelijk lezende tekst te schrijven. Ze vallen op. Je leert je onderscheiden door in eigen teksten de zinnen nét anders te formuleren. Aantrekkelijk, soepel en wervend!

Leerdoelen

Na de vier bijeenkomsten van deze schrijfcursus ben je in staat om:

 • snel correcte formuleringen te maken en de meest voorkomende formuleringsfouten te vermijden;
 • sneller en aantrekkelijker te schrijven;
 • een artikel, beleidstekst, brochure, internettekst of brief zó te beginnen dat jouw lezer dóórleest;
 • goede en overtuigende zinnen en teksten te schrijven;
 • de lezer te overtuigen met jouw tekst.

Methode

 • In deze cursus werken we met het boek Taaltopics. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Tijdens de 4 bijeenkomsten worden theorie en praktijk afgewisseld: na een korte uitleg volgt de oefening in het schrijven van nieuwe teksten en het herschrijven van bestaande teksten. Ook zal je schrijfproducten van medecursisten bekijken en van feedback voorzien.
 • Je krijgt concrete oefeningen en praktische tips om teksten sneller en aantrekkelijker te formuleren. Elke bijeenkomst leer je op een andere manier je schrijfstijl te optimaliseren. Door een breed aanbod aan schrijftips en door de directe toepassing ervan op eigen werk, leer je teksten meteen wervend te formuleren.

Tijdsinvestering

Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur. Wij bieden deze cursus zowel in de ochtend, middag als avond aan. Bij Rooster vind je de verschillende startdata.

Er wordt van je verwacht dat je actief deelneemt aan de lessen, thuis de behandelde stof doorneemt en oefeningen maakt. Tijdens de bijeenkomsten maak je veel gebruik van zelf geschreven teksten, mails of brieven.

Praktisch

 • Wij bieden deze cursus aan zowel in de ochtend, middag als avond aan. Bij Rooster vind je de verschillende startdata.
 • In deze cursus werken we met het boek Taaltopics. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Babel heeft een eigen parkeerterrein waar cursisten gebruik van kunnen maken.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.