Cursus Summer School Nederlandse Taal, Literatuur en Geschiedenis voor Tolken (C1 -> C1+)

Niveau: Gevorderd (C1/C2)

Deze intensieve cursus van één week is speciaal ontworpen voor tolken en vertalers. De cursus richt zich op de Nederlandse literatuur en cultuurgeschiedenis.

COVID-19: Vanaf 1 juli worden sommige cursussen weer klassikaal gegeven op locatie. Voor de desbetreffende cursussen staat dit duidelijk aangegeven. De overige cursussen worden gegeven in de virtual classroom.

Algemeen

Utrecht Summer School languages

Het doel van de cursus ‘Summer School Nederlandse Taal, Literatuur en Geschiedenis voor Tolken’ is het verbeteren van de passieve kennis van het Nederlands door colleges over literatuur- en geschiedenisonderwerpen, gerelateerd aan de Nederlandse cultuur.

Daarnaast wordt ook de actieve beheersing van de Nederlandse taal (C-niveau) verbeterd. Na succesvolle afronding van de cursus ontvangen tolken 25 PE-punten.

Inschrijven

Leerdoelen

Het doel van deze cursus is om actieve en passieve kennis van de Nederlandse taal uit te breiden.

Inschrijven

Methode

Een gemiddelde dag bestaat uit een lezing door een deskundige en een taalklas waarin de deelnemers verschillende opnamen analyseren en artikelen lezen en bespreken.

Inschrijven

Tijdsinvestering

Aantal contacturen: 25, inclusief een excursie. Extra zelfstudie.

Inschrijven

Praktisch

De cursus is geschikt voor tolken en vertalers die niveau C1 (CERF) hebben behaald.

Voorafgaand aan de cursus doen deelnemers een plaatsingstest. De test bestaat uit twee delen: meerkeuzevragen en schrijven. Een leraar zal de taalvaardigheden beoordelen. Op basis van de test krijg je advies over welke cursus goed bij je past.

Inschrijven