Cursus Nederlands voor Vergevorderden C1+

Niveau: Gevorderd (C1/C2)

De cursus Nederlands voor vergevorderden C1+ is voor jou geschikt als je echt het maximale uit jezelf wilt halen. De cursus gaat in op een aantal aspecten van de Nederlandse taal en  cultuur.

COVID-19: Vanaf 1 juli worden sommige cursussen weer klassikaal gegeven op locatie. Voor de desbetreffende cursussen staat dit duidelijk aangegeven. De overige cursussen worden gegeven in de virtual classroom.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

De cursus Nederlands voor Vergevorderden C1+

Nederlandse taal leren

Aan de hand van actuele onderwerpen besteed je tijdens deze cursus aandacht aan opinie en cultuur.

 • Je leert de finesses van de taal beter te begrijpen en jezelf genuanceerder uit te drukken.
 • Je werkt aan uitbreiding van je mondelinge en schriftelijke vaardigheden zowel in een informele als een formele context.
 • Je leert hoe kleine nuances in uitspraak of spelling een wereld van verschil kunnen betekenen.

Leerdoelen

In de cursus Nederlands voor Vergevorderden  werk je toe naar taalniveau C1. Je kunt deelnemen aan deze cursus als je de cursus Nederlands voor vergevorderden B2+ hebt afgerond of als je beschikt over taaladvies C1/C2 na het afronden van onze instaptoets.

Deze groepscursus is in eerste instantie gericht op een algemene verhoging van je taalniveau. Ben je specifiek op zoek naar hulp bij je scriptie of rapportages? Dan verwijzen we je door naar de afdeling maatwerk. Zij kunnen je informeren over individuele maatwerktrajecten.

In deze cursus:

 • leer je vloeiend een gesprek te voeren over complexe onderwerpen;
 • leer je de impliciete betekenis van teksten beter te begrijpen;
 • leer je om je nog gevarieerder uit te drukken in discussies, conversaties en diverse schrijfopdrachten.

Methode

 • Tijdens de lessen werk je in tweetallen, in groepjes of alleen aan opdrachten die betrekking hebben op onderwerpen uit de actualiteit.
 • Tijdens alle werkvormen word je intensief begeleid door een ervaren docent. Je ontvangt persoonlijke feedback waardoor je verder kunt werken aan jouw individuele verbeterpunten.
 • Voor deze cursus gebruiken we de lesmethode Nederlands naar perfectie. De lesstof gaat onder andere in op filosofie, ethiek, psychologie, rechten en techniek. De voertaal van de cursus is Nederlands.

Tijdsinvestering

De cursus Nederlands voor Vergevorderden bestaat uit 17 bijeenkomsten van 1 uur en 45 minuten.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 3 uur per les aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktische informatie

 • Je ontvangt een certificaat als je bij minstens 80% van de bijeenkomsten aanwezig ben geweest.
 • Voor deze cursus gebruiken we de lesmethode Nederlands naar perfectie. De lesstof gaat onder andere in op filosofie, ethiek, psychologie, rechten en techniek. Je kunt het lesboek bestellen op onze speciale boekenpagina.Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.