Cursus Nederlands voor Vergevorderden B2+

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2), Gevorderd (C1/C2)

Ben je geslaagd voor het Staatsexamen NT2? Gefeliciteerd! Als je nog meer uit jezelf wilt halen tijdens je opleiding of tijdens je werk, dan is de cursus Nederlands voor vergevorderden B2+ de ideale gelegenheid hiervoor.

Benieuwd hoe het is om taalles te volgen in onze virtual classroom? Bekijk dan onze demo en neem een (online) kijkje in onze virtual classroom.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Nederlands voor Vergevorderen B2+

Learn Dutch Utrecht

Als je begint aan de cursus heb je de basisvaardigheden van de Nederlandse taal al onder de knie. Daarom gaan we in deze cursus in op de verschillende vormen van spreken en schrijven die nog niet eerder uitgebreid behandeld zijn. Denk hierbij aan discussies, presentaties en korte schrijfopdrachten.

Theorie en praktijk

Tijdens alle bijeenkomsten is volop ruimte voor discussies over zowel de leerstof als de actualiteit. Je leert de taal dus niet alleen aan de hand van een lesmethode maar ook aan de hand van de praktijk. Je krijgt bovendien de gelegenheid om je geleerde presentatievaardigheden direct in de praktijk te brengen en hier feedback op te krijgen.

Naast oefeningen op het gebied van discussiëren, presenteren en schrijven, wordt ook je grammaticale kennis opgefrist.

Leerdoelen

In deze cursus werk je toe naar taalniveau B2+. De cursus is daarom geschikt als je geslaagd bent voor programma II van het Staatsexamen NT2 of als je een cursus op niveau B2 hebt afgerond.

Deze groepscursus is in eerste instantie gericht op het verhogen van jouw taalniveau. Ben je specifiek op zoek naar hulp bij je scriptie of rapportages? Dan verwijzen we je graag  door naar de afdeling maatwerk. Zij kunnen je informeren over individuele maatwerktrajecten.

In deze cursus Nederlands voor vergevorderden B2+:

  • werk je aan je uitdrukkingsvaardigheid in discussies en conversaties.
  • leer je een presentatie te houden in het Nederlands over een thema uit je eigen interesse- of vakgebied.
  • leer je een goed gestructureerde korte tekst of samenvatting te schrijven.
  • vergroot je je kennis van idioom en uitdrukkingen.

Methode

Tijdens de bijeenkomsten werk je in groepjes, in tweetallen of alleen aan verschillende opdrachten. Hierbij word je intensief begeleid door een ervaren docent. De voertaal is Nederlands.

De leerstof komt zowel uit de actualiteit als uit de gebruikte lesmethode: Nederlands naar perfectie. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor hoogopgeleiden die Nederlands als tweede taal willen leren. Je krijgt toegang tot een online database met beeldfragmenten, woordenlijsten en uitspraakoefeningen.

Tijdsinvestering

De cursus Nederlands voor Vergevorderden B2+ bestaat uit 17 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 3 uur per les aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

  • De leerstof komt zowel uit de actualiteit als uit de gebruikte lesmethode: ‘Nederlands naar perfectie’. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor hoogopgeleiden die Nederlands als tweede taal willen leren. Je krijgt toegang tot een online database met beeldfragmenten, woordenlijsten en uitspraak-oefeningen. Je kunt het boek bestellen via onze speciale boekenpagina.
  • Je ontvangt een certificaat als je bij ten minste 80% van de bijeenkomsten aanwezig bent geweest.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.