Cursus Helder Formuleren

Niveau: Gevorderd (C1/C2)

Na de cursus Nederlands Helder Formuleren kun je efficiënter en gemakkelijker een werk- of studiegerelateerde tekst schrijven. Teksten schrijven is een kunst, maar wel één die je straks beter beheerst. De cursus is speciaal bedoeld voor mensen wiens moedertaal Nederlands is (NT1).

Gedurende de lockdown, in ieder geval tot en met 15 maart, worden onze klassikale cursussen in de virtual classroom gegeven. Zodra het kan, hervatten we de cursussen op onze leslocaties. Je kunt je dus gewoon inschrijven voor een klassikale cursus. We bieden extra flexibiliteit met onze verplaatsgarantie.

€ 695,00

Inschrijven

Start vanaf 11 maart 2021

Over de cursus Helder Formuleren

In deze schrijfcursus van vier bijeenkomsten krijg je de gelegenheid om stap voor stap aan je schrijfvaardigheid te werken. Eerst wordt er gekeken naar het verzamelen van ideeën, vervolgens wordt er gewerkt aan het opzetten van een duidelijke structuur en daarna beginnen we met het schrijven van verschillende alinea’s of paragrafen om zo tot een heldere tekst te komen.

Tijdens elke bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan het opfrissen van belangrijke spelling- en grammaticaregels. Mocht je nog behoefte hebben om hierop dieper in te gaan, dan kun je bij ons ook de speciale Opfriscursus Nederlandse Spelling en Grammatica volgen.

Inschrijven

Leerdoelen

Na afloop van deze schrijfcursus ben je beter in staat om:

 • goede en leesbare zinnen te maken;
 • grammaticale fouten te herkennen en te vermijden;
 • een correcte tekststructuur toe te passen;
 • onderscheid te maken tussen spreek- en schrijfstijl;
 • rekening te houden met je lezerspubliek /doelgroep;
 • duidelijk en samenhangend te formuleren.

Inschrijven

Methode

We bieden in de cursus een interactieve aanpak aan met verschillende werkvormen. Naast klassikale uitleg en individuele oefeningen wordt er ook in groepjes gewerkt. Op deze manier kunnen deelnemers elkaar beter feedback geven.

In de cursus Helder Formuleren wordt gewerkt met een compacte lesmethode, zodat je op overzichtelijke wijze aan bovengenoemde leerdoelen kunt werken. Stap voor stap krijg je de middelen aangereikt om tot een heldere en betere schrijfstijl te komen. Theorie wordt gecombineerd met opdrachten, zodat je meteen de nieuwe stof leert toepassen.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Helder Formuleren bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur bij Babel in Utrecht. Wij bieden deze cursus zowel in de ochtend, middag als avond aan. Bij Rooster vind je de verschillende startdata.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Inschrijven

Praktisch

 • Als lesmethode gebruiken we het boek Taaltopics – Formuleren dat je kunt bestellen via onze boekenpagina.
 • Er is geen eindtoets. Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 3 bijeenkomsten.
 • Babel heeft een eigen parkeerterrein, waar je gebruik van kan maken.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 11 maart 2021
  DagDatumAanvangEinde
  donderdag11 maart 202118:3021:30
  donderdag18 maart 202118:3021:30
  donderdag25 maart 202118:3021:30
  donderdag1 april 202118:3021:30

  Inschrijven