Cursus Helder Formuleren

Na de cursus Nederlands Helder Formuleren kun je efficiënter en gemakkelijker een werk- of studiegerelateerde tekst schrijven. Teksten schrijven is een kunst, maar wel één die je straks beter beheerst.

€495,00

Inschrijven

Start vanaf 10 mei 2019

Over de cursus Helder Formuleren

Nederlandse taalcursus

In deze schrijfcursus van vier bijeenkomsten krijg je de gelegenheid om stap voor stap aan je schrijfvaardigheid te werken. Eerst wordt er gekeken naar het verzamelen van ideeën, vervolgens wordt er gewerkt aan het opzetten van een duidelijke structuur en daarna beginnen we met het schrijven van verschillende alinea’s of paragrafen om zo tot een heldere tekst te komen.

Tijdens elke bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan het opfrissen van belangrijke spelling- en grammaticaregels. Mocht je nog behoefte hebben om hierop dieper in te gaan, dan kun je bij ons ook de speciale Opfriscursus Nederlandse Spelling en Grammatica volgen.

Inschrijven

Leerdoelen

Na afloop van deze schrijfcursus ben je beter in staat om:

 • goede en leesbare zinnen te maken;
 • grammaticale fouten te herkennen en te vermijden;
 • een correcte tekststructuur toe te passen;
 • onderscheid te maken tussen spreek- en schrijfstijl;
 • rekening te houden met je lezerspubliek /doelgroep;
 • duidelijk en samenhangend te formuleren.

Inschrijven

Methode

We bieden in de cursus een interactieve aanpak aan met verschillende werkvormen. Naast klassikale uitleg en individuele oefeningen wordt er ook in groepjes gewerkt. Op deze manier kunnen deelnemers elkaar beter feedback geven.

In de cursus Helder Formuleren wordt gewerkt met een compacte lesmethode, zodat je op overzichtelijke wijze aan bovengenoemde leerdoelen kunt werken. Stap voor stap krijg je de middelen aangereikt om tot een heldere en betere schrijfstijl te komen. Theorie wordt gecombineerd met opdrachten, zodat je meteen de nieuwe stof leert toepassen.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Helder Formuleren bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer tw2e uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Inschrijven

Praktisch

 • Als lesmethode gebruiken we het boek Taaltopics – Formuleren.
 • Er is geen eindtoets. Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 3 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 25% korting op deze cursus!
 • Babel heeft een eigen parkeerterrein, waar cursisten gebruik van kunnen maken.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 10 mei 2019
  Dag Datum Aanvang Einde
  vrijdag 10 mei 2019 13:30 16:30
  vrijdag 17 mei 2019 13:30 16:30
  vrijdag 24 mei 2019 13:30 16:30
  vrijdag 7 juni 2019 13:30 16:30

  Inschrijven