Cursus Halfgevorderden Nederlands (B1) individueel op afstand

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Heb je al basiskennis van het Nederlands en wil je je niveau verhogen in een individueel, flexibel traject op afstand? Schrijf je dan in voor deze cursus! Tijdens het traject word je persoonlijk begeleid door een docent. Na afloop kun je aan de meeste alledaagse gesprekken deelnemen en praktische teksten over diverse onderwerpen begrijpen.

Wij vinden het erg belangrijk om onze cursisten en trainers een veilige lesomgeving te bieden. Daarom hebben we meerdere maatregelen getroffen op onze leslocaties om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

€ 2500,00

Inschrijven

Over de cursus

Nederlands op afstand B1

Ben je hoger opgeleid en in staat om zelfstandig te studeren? Heb je in een vorige cursus (of in de praktijk) niveau A bereikt? Dan is deze cursus perfect voor jou!
In deze cursus verbeter je je Nederlands voor alle vaardigheden: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Daarbij komen verschillende thema’s aan de orde, zoals studie en beroep, het weer, communicatie, woonomgeving, politiek en kunst.

In de online leeromgeving van de cursus vind je het lesplan en het volgende extra materiaal voor zelfstudie:

 • Video’s met een korte introductie bij elke nieuwe les van het boek
 • Video’s met dialogen
 • Presentaties met uitleg van de grammatica
 • Links naar verschillende  websites met extra theorie en oefenmateriaal
 • 4 korte taaltoetsen (1 toets per 2 thema’s) met antwoorden, waarmee je zelfstandig je vooruitgang kan testen.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Halfgevorderden Nederlands (B1) individueel op afstand werk je toe naar taalniveau B1.
De cursus is geschikt als je de cursus Beginners Nederlands (A) individueel op afstand hebt afgerond of als je via een andere weg over niveau A2 beschikt.

Na het afronden van de cursus…

 • kun je de meeste praktische teksten en alledaagse dialogen over diverse thema’s begrijpen.
 • kun je deelnemen aan diverse gesprekken, in praktische situaties (social talk, telefoongesprekken, overleg) of in discussies.
 • kun je korte teksten (e-mails, berichtjes op social media) en iets langere teksten (brieven, reacties op een discussiethema) schrijven in het Nederlands.
 • heb je het juiste taalniveau bereikt om deel te nemen aan het Staatsexamen NT2 programma I.

Hierna ben je klaar voor de cursus Nederlands voor gevorderden (B2) individueel op afstand of een andere cursus op niveau B2.

Inschrijven

Methode

In de cursus werk je met het boek ‘De Sprong’.  Bij het boek is een website met alle audio-fragmenten en de antwoorden van veel oefeningen. Hiermee kun je teksten en oefeningen in het boek zelfstandig doorwerken.  De cursus bevat ook een aantal schrijfopdrachten, de inleveropdrachten. Deze stuur je per mail naar de docent.
Tijdens de skype-lessen geeft de docent feedback op je mondelinge en schriftelijke taalproductie. Je oefent vooral de spreekvaardigheid en kunt vragen stellen aan de docent. De docent is een ervaren professional die ervoor zorgt dat jij het beste resultaat uit jezelf haalt.

Inschrijven

Tijdsinvestering

Je krijgt toegang tot de digitale leeromgeving. We verwachten dat je hier 6 tot 8 uur zelfstudie per week aan besteedt. Daarnaast krijg je 17 uur persoonlijke begeleiding via skype van een van onze ervaren docenten. De opdrachten voor deze lessen staan omschreven in de digitale leeromgeving. Hier vind je ook het lesplan en alle aanvullende materialen voor zelfstudie, zoals video’s, presentaties, extra oefenmateriaal en taaltoetsen.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de skype-lessen is Nederlands, maar op verzoek kan docent af en toe een woord vertalen of korte instructie geven in het Engels.
 • De gebruikte lesmethode ‘De Sprong’  is speciaal ontwikkeld voor hoogopgeleiden die hun taalniveau Nederlands willen verhogen van A2 naar B1. Het boek bevat speciaal voor dit niveau geschreven teksten en oefeningen, maar ook originele fragmenten van diverse bronnen.

Inschrijven

Rooster

  Doe de testWat is jouw taalniveau?

  Benieuwd naar jouw taalniveau? Doe onze gratis niveautest. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een indicatie van je taalniveau en een persoonlijk advies van een docent Nederlands. Zo kies je de cursus Nederlands die het beste bij jou past.