Cursus Gevorderden Nederlands (B2) individueel op afstand

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Heb je al basiskennis van het Nederlands en wil je je niveau verhogen in een individueel, flexibel traject op afstand? Schrijf je dan in voor deze online cursus! Tijdens het traject word je persoonlijk begeleid door een docent. Na afloop kun je spontaan Nederlands spreken en beschik je over voldoende schrijfvaardigheden om een duidelijke tekst over een actueel onderwerp te schrijven.

Maak gebruik van onze verplaatsgarantie voor cursussen op locatie. Tot 10 dagen voor de start van de cursus kun jij je klassikale cursus die in september start kosteloos annuleren of verplaatsen naar een later moment.

€ 2500,00

Inschrijven

Algemeen

Nederlandse taalcursus

Heb je al een redelijke kennis van het Nederlands (halfgevorderd) en wil je je niveau verhogen in een individueel, flexibel traject op afstand? Schrijf je dan in voor deze online cursus! Tijdens het traject word je persoonlijk begeleid door een docent. Na afloop kun je aan de meeste alledaagse gesprekken deelnemen en zowel praktische als theoretische teksten over diverse onderwerpen begrijpen.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Gevorderden Nederlands (B2) individueel op afstand werk je toe naar taalniveau B2. De cursus is geschikt als je de cursus Halfgevorderden Nederlands (B1) individueel op afstand hebt afgerond of als je via een andere weg over niveau B1 beschikt.

Na het afronden van de cursus…

  • begrijp je de meeste teksten over actuele thema’s.
  • kun je over diverse thema’s een goed gesprek voeren met Nederlandse moedertaalsprekers.
  • beschik je over voldoende schrijfvaardigheid om een goed opgebouwde tekst over een actueel onderwerp te schrijven.
  • heb je het juiste taalniveau bereikt om deel te nemen aan het Staatsexamen NT2 programma II.

Inschrijven

Methode

In de cursus werk je met het boek ‘De Finale’. Bij het boek is een website met alle audio-fragmenten en de antwoorden van veel oefeningen. Hiermee kun je teksten en oefeningen in het boek zelfstandig doorwerken. De cursus bevat ook een aantal schrijfopdrachten, de inleveropdrachten. Deze stuur je per mail naar de docent.
Tijdens de skype-lessen geeft de docent feedback op je mondelinge en schriftelijke taalproductie. Je oefent vooral de spreekvaardigheid en kunt vragen stellen aan de docent. De docent is een ervaren professional die ervoor zorgt dat jij het beste resultaat uit jezelf haalt.

Inschrijven

Tijdsinvestering

Je krijgt toegang tot de digitale leeromgeving. We verwachten dat je hier 6 tot 8 uur zelfstudie per week aan besteedt. Daarnaast krijg je 17 uur persoonlijke begeleiding via skype van een van onze ervaren docenten. De opdrachten voor deze lessen staan omschreven in de digitale leeromgeving. Hier vind je ook het lesplan en alle aanvullende materialen voor zelfstudie, zoals video’s, presentaties, extra oefenmateriaal en taaltoetsen.

Inschrijven

Praktisch

  • De voertaal tijdens de skype-lessen is in principe Nederlands. In uitzonderlijke gevallen kan de docent op verzoek een woord of uitdrukking vertalen in het Engels (of eventueel in een andere taal die de docent beheerst)
  • De gebruikte lesmethode ‘De Finale’ is speciaal ontwikkeld voor hoogopgeleiden die hun taalniveau Nederlands willen verhogen van B1 naar B2. Het boek bevat speciaal voor dit niveau geschreven teksten en oefeningen, maar ook originele fragmenten van diverse bronnen. Daarnaast bevat het een aantal fragmenten uit oude oefenexamens NT2 programma II.

Inschrijven