Cursus Jaarcursus Italiaans jaar 5

Spreek jij al bijna vloeiend Italiaans en wil je de laatste puntjes op de i zetten? De cursus Italiaans jaargang 5 is de finishing touch op jouw Italiaanse taalvaardigheid. De perfecte voorbereiding als je van plan bent om je in Italië te vestigen!

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Italiaans jaargang 5

Taalcursus Italiaans

In de cursus Italiaans jaargang 5 leer je om uitgebreide en complexe Italiaanse teksten te begrijpen én te schrijven. Je leert bijvoorbeeld om schriftelijk uitgebreid je mening te onderbouwen en een standpunt over een abstract onderwerp te beargumenteren.

Jouw kennis van grammatica en woordenschat zal na het afronden van deze cursus voldoende zijn om alle teksten en gesprekken in het dagelijks leven te volgen en te begrijpen. Naarmate de cursus vordert, kun je bijvoorbeeld genieten van hedendaagse Italiaans literatuur of juist beargumenteren waarom een boek jou niet aanspreekt. Je taalniveau bevindt zich dan nog niet op moedertaalniveau, maar in alledaagse gesprekken zullen je gesprekspartners hier niets van merken.

Ook voor het geven van je mening over een abstract onderwerp of het beargumenteren van een persoonlijk advies draai jij je hand niet meer om. Je leert hoe je de verschillende taalonderdelen van het Italiaans – zoals kleine nuanceverschillen als gevolg van woordkeuze of zinsbouw – inzet om jouw doel het snelst te bereiken.

Leerdoelen

In de cursus Italiaans jaargang 5 werk je vanaf taalniveau B1 toe naar taalniveau B1+. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Italiaans jaargang 4 hebt afgerond, of als je via een andere weg over taalniveau B1 beschikt.

Na het afronden van deze cursus…

  • begrijp je Italiaanse teksten over complexe onderwerpen in jouw interessegebied,
  • kun je een gestructureerd Italiaans betoog schrijven over je mening of standpunt,
  • en ben je klaar voor een professionele carrière in het Italiaanse zakenleven.

Methode

Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Als lesmethode gebruiken we deel 3 van de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Heb je de cursus Italiaans jaargang 3 of 4 gevolgd? Dan beschik je al over het benodigde boeken.

Tijdsinvestering

De cursus Italiaans jaargang 5 bestaat uit 25 bijeenkomsten in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
  • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 3. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen.
  • Er is geen eindtoets bij deze cursus.
  • Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 25% korting op deze cursus.