Cursus Jaarcursus Italiaans jaar 4

Heb je de cursus Italiaans jaargang 3 gevolgd en wil je jezelf nog verder uitdagen? Volg dan de cursus Italiaans jaargang 4. In deze vervolgcursus gaan we verder met dezelfde lesmethode als die we in de cursus Italiaans jaargang 3 hebben gebruikt. Deze cursus is daarom de perfecte vervolgcursus!

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Italiaans jaargang 4

Goed Italiaans leren spreken

De cursus Italiaans jaargang 4 is qua opzet vergelijkbaar met de andere jaarcursussen Italiaans. Je gaat aan de slag met alle taalvaardigheden – spreken, schrijven, luisteren en lezen – en je ontwikkelt je kennis van de Italiaanse grammatica en woordenschat.

Je gaat aan de slag met lastige zinsconstructies, het juist gebruik van samengestelde zinnen en het formuleren van zinnen in de toekomstige tijd. Naarmate de cursus vordert, ben je in staat om lange teksten te schrijven over je persoonlijke ervaringen of ambities. Ook kun je gebeurtenissen, dromen of verlangens beschrijven, je plannen motiveren en je argumenten voor een bepaald standpunt uiteenzetten.

Een paar voorbeelden van situaties waarmee je in deze cursus gaat oefenen:

 • het afgelopen weekend bespreken of praten over je plannen voor komend weekend,
 • een persoonlijke uitnodiging accepteren of afwijzen,
 • een bezoek aan een stad of een museum beschrijven,
 • je mening geven over maatschappelijke veranderingen.

Kortom: je zet in deze taalcursus weer flinke stappen op weg naar het volledig beheersen van de Italiaanse taal!

Leerdoelen

In de cursus Italiaans jaargang 4 werk je vanaf taalniveau B1- toe naar taalniveau B1. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Italiaans jaargang 3 hebt afgerond, of als je via een andere weg over taalniveau B1- beschikt.

Na het afronden van deze cursus…

 • spreek je vloeiender Italiaans, ook over abstractere onderwerpen,
 • heb je meer zelfvertrouwen in een Italiaanstalige omgeving,
 • en ben je klaar voor de cursus Italiaans jaargang 5.

 

Methode

Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Als lesmethode gebruiken we deel 3 van de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Heb je de cursus Italiaans jaargang 3 gevolgd? Dan beschik je al over het benodigde boeken.

Tijdsinvestering

De cursus Italiaans jaargang 4 bestaat uit 25 bijeenkomsten in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 3. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen.
 • Er is geen eindtoets bij deze cursus.
 • Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 25% korting op deze cursus.