Cursus Jaarcursus Italiaans jaar 3

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Spreek je al een goed woordje Italiaans en wil je jezelf verder ontwikkelen op het gebied van zakelijke en persoonlijke communicatievaardigheden? Kies dan voor de cursus Italiaans jaargang 3. In deze cursus werk je acht maanden aan je persoonlijke communicatievaardigheden en je kennis van de Italiaanse taal en cultuur.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Italiaans jaargang 3

Jaarcursus Italie

In de cursus Italiaans jaargang 3 leer je om moeiteloos je weg te vinden in een professionele Italiaanssprekende omgeving. Je leert om te spreken en te schrijven over je ervaringen, verlangens en persoonlijke ambities. Je kunt bovendien in het Italiaans je mening geven over allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld over Italiaanse actualiteiten.

Na verloop van tijd kun je moeiteloos een zakelijk telefoongesprek voeren in het Italiaans of juist een informele conversatie gaande houden. Je kunt je wensen en onzekerheden uitdrukken en je begrijpt de achterliggende boodschap van een gesproken of geschreven tekst. Op het gebied van spreek- en schrijfvaardigheid oefen je onder andere met het toepassen van…

  • onregelmatige werkwoorden en voornaamwoorden,
  • de taalkundige verleden tijd en voltooide tijd,
  • en de condizionale passato, vergelijkbaar met de voltooid toekomende tijd.

Kortom: wil je bijna een jaar lang je Italiaans nog verder ontwikkelen en tegelijkertijd je wereld vergroten? Kies dan voor de cursus Italiaans jaargang 3!

Leerdoelen

In de cursus Italiaans jaargang 3 werk je vanaf taalniveau A2 toe naar taalniveau B1-. De cursus is daarom geschikt als je over taalniveau A2 beschikt.

Na het afronden van deze cursus…

  • kun je in het Italiaans je mening geven en je standpunten verdedigen,
  • heb je meer zelfvertrouwen in zowel formele als informele Italiaanssprekende omgevingen,
  • en kun je een eenvoudige Italiaanse tekst schrijven over persoonlijke of abstracte onderwerpen.

Methode

Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Als lesmethode gebruiken we deel 2 en 3 van de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deel 2 van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Con Piacere 3 kun je ook in een later stadium van de cursus bestellen.

Tijdsinvestering

De cursus Italiaans jaargang 3 bestaat uit 25 bijeenkomsten in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
  • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 2 en Con Piacere 3. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen.
  • Er is geen eindtoets bij deze cursus.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.