Cursus Jaarcursus Italiaans jaar 2

Wil jij het komende jaar jezelf verder ontwikkelen en zoek je een echte uitdaging? Kies dan voor de cursus Italiaans jaargang 2. In deze cursus werk je acht maanden lang aan het verbeteren van je Italiaans en het jezelf eigen maken van de Italiaanse gebruiken en gewoontes.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de Jaarcursus Italiaans jaar 2

Goed Italiaans leren spreken

Deze cursus duurt acht maanden, dat betekent dat je zonder tussenstops jezelf ontwikkelt en dat je zo efficiënt mogelijk Italiaans leert.

Onder leiding van een ervaren docent verbeter je jouw taalniveau van A1 naar A2. Dat betekent dat je jouw basistaalvaardigheid, zoals korte gesprekken in het dagelijks leven, naar een hoger niveau tilt: in deze cursus leer je bijvoorbeeld om zakelijke gesprekken te voeren en om op persoonlijk gebied met iemand te converseren.

  • Mits je gesprekspartner langzaam spreekt, kun je zelfs een vloeiend gesprek voeren zonder dat je na elk antwoord om een verduidelijking hoeft te vragen. Je kunt bijvoorbeeld vertellen over je achtergrond, je woonsituatie of je favoriete gerecht, maar je kunt ook iemand naar zijn standpunten vragen of over vroeger laten vertellen.
  • Wat leesvaardigheid betreft leer je om korte teksten te begrijpen en om de hoofdgedachte van langere teksten te kunnen samenvatten. Je herkent niet alleen losse woorden in een tijdschrift of krant, maar je begrijpt de opbouw van een zin en je herkent structuur in een tekst.
  • Op het gebied van grammatica raak je vertrouwd met de volgende onderwerpen: directe en indirecte persoonlijke voornaamwoorden, de voorwaardelijke en gebiedende wijs, en de trappen van vergelijking (zoals mooi, mooier, mooist).

Kortom: in bijna een jaar tijd word je ondergedompeld in de Italiaanse taal en ontwikkel je jezelf op het gebied van alle soorten taalvaardigheid.

Leerdoelen

In de cursus Italiaans jaargang 2 werk je vanaf taalniveau A1 toe naar taalniveau A2. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Italiaans niveau 3 hebt afgerond of als je via een andere weg over taalniveau A1 beschikt, bijvoorbeeld via het succesvol afronden van de lesmethode Allegro 1 of Con Piacere 1.

Na het afronden van deze cursus Italiaans jaargang 2…

  • kun je vloeiend eenvoudige gesprekken voeren in het Italiaans,
  • begrijp je de hoofdgedachte van lange Italiaanse artikelen,
  • en ben je klaar om te wonen en werken in het prachtige Italië.

Methode

Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 2. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken.

Tijdsinvestering

De cursus Italiaans jaargang 2 bestaat uit 25 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee tot drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
  • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 2. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen.
  • Er is geen eindtoets bij deze cursus.
  • Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 25% korting op deze cursus.