Cursus Italiaans niveau 11

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Heb je al een goed niveau Italiaans en wil je je kennis van de taal op een hoog niveau houden en verder ontwikkelen? Volg dan de cursus Italiaans niveau 11. Deze cursus is een cursus voor gevorderden, met speciale aandacht voor vloeiendheid en correctheid bij spreekvaardigheid.

€ 220,00

Inschrijven

Start vanaf 8 september 2021

Over de cursus Italiaans niveau 11

Italiaans is niet alleen belangrijk voor je studie of voor je werk, het is ook een “cultuurtaal”. Denk aan opera, kunststeden en gastronomie. Daarom is deze taal tegenwoordig de vierde meest bestudeerde taal ter wereld na Engels, Spaans en Chinees. Door Italiaans te spreken wordt het bezoek aan Italië een waar genoegen!

Vanaf het begin van deze taalcursus wordt er in de les alleen maar in het Italiaans gecommuniceerd. De spreekvaardigheid wordt geoefend aan de hand van het lesboek, artikelen en fragmenten uit documentaires, tv-uitzendingen en films.

Bovendien gaan we dieper in op de volgende onderwerpen:

 • herinneringen met betrekking tot school
 • praten over een onderwerp waarover de meningen verdeeld zijn
 • onze relatie met eten

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 11 werk je toe naar taalniveau B1+. De cursus Italiaans niveau 11 is bedoeld voor deelnemers die de cursus Italiaans niveau 10 hebben gevolgd of een vergelijkbaar niveau (B1) hebben, bijvoorbeeld via het succesvol afronden van de lesmethode “Con Piacere 3”.

Wil je jouw niveau weten? Maak dan de gratis online instaptoets.

Aan het eind van de cursus kun je een discussie aangaan (eens/oneens zijn) en je voorkeuren kenbaar maken. Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn het schoolsysteem, de relatie tussen school en werk, de wereld van gastronomie en onze persoonlijke relatie met eten.

De nadruk van de cursus ligt vooral op het spreken en verstaan van de taal. De lessen zullen steeds uitdagender worden dankzij lees- en gespreksmateriaal. Er worden ook presentaties voorbereid over culturele aspecten van Italië. Tijdens de lessen spreken we daarom uitsluitend Italiaans. Hierbij komt grammatica uiteraard ook aan bod.

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • enkele voornaamwoordelijke werkwoorden (“verbi pronominali”)
 • de voltooid toekomende tijd (“futuro anteriore”)
 • de conjunctief (“il congiuntivo”)
 • de passieve vorm met de “si passivante”

Inschrijven

Methode

 • Tijdens de bijeenkomsten maken we, naast eigen materiaal en authentieke fragmenten, gebruik van het boek “Nuovo Espresso 4” (niveau B2). Onder leiding van een ervaren docent oefen je niet alleen met de thema’s en oefeningen uit het lesboek, maar ook met actueel nieuws en culturele onderwerpen die van gemeenschappelijk belang zijn voor de klas.
 • Deze cursus staat voor een actief gebruik van de taal. Om zoveel mogelijk te kunnen praten in de les en om snel Italiaans te leren, wordt de groep vaak in tweetallen of kleine groepjes opgesplitst (“coöperatief leren”).

Inschrijven

Tijdsinvestering

 • De cursus Italiaans niveau 11 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek  voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Er is geen eindtoets.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mail adres en de korting wordt automatisch verrekend.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 8 september 2021
  DagDatumAanvangEinde
  woensdag8 september 202118:3020:00
  woensdag15 september 202118:3020:00
  woensdag22 september 202118:3020:00
  woensdag29 september 202118:3020:00
  woensdag6 oktober 202118:3020:00
  woensdag13 oktober 202118:3020:00
  woensdag20 oktober 202118:3020:00
  woensdag27 oktober 202118:3020:00
  woensdag3 november 202118:3020:00

  Inschrijven

Gratis taaltest ItaliaansWat is jouw taalniveau?

Benieuwd naar jouw taalniveau? Doe onze gratis niveautest. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een indicatie van je taalniveau en een persoonlijk advies van een docent Italiaans. Zo kies je de cursus Italiaans die het beste bij jou past.