Cursus Italiaans niveau 10

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Wil jij gaan wonen, werken of studeren in Italië? Volg dan de cursus Italiaans niveau 10. Na het volgen van deze cursus burger jij gemakkelijk in en vind jij zo je weg in Italië.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Italiaans niveau 10

In deze taalcursus oefen je met het lezen van langere artikelen, het opzoeken van specifieke informatie en luister je naar radio- en tv-programma’s. Op het gebied van spreek- en schrijfvaardigheid ga je aan de slag met lastige zinsconstructies zoals het formuleren van een voorwaardelijke zin, met een zowel reële als onmogelijk vervulling. Je leert ook over het gebruik van het voornaamwoord ‘ne’ en de verschillende betekenissen van ‘ci’.

Bovendien gaan we dieper in op volgende onderwerpen:

 • Italiaanse kunst
 • dialecten
 • Italiaanse politieke instellingen.

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 10 werk je toe naar taalniveau B1. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Italiaans niveau 9 hebt afgerond of als je via een andere weg over B1- niveau beschikt, bijvoorbeeld via het succesvol afronden van de lesmethode Allegro 2 of de lesmethode Con Piacere 2 en 3 (t/m hoofdstuk 6).

Wil je jouw niveau weten? Maak dan de gratis online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus:

 • begrijp je veel van radio- of tv-programma’s over actuele zaken;
 • kun je onvoorbereid deelnemen aan een gesprek over familie, hobby’s, werk, reizen, kunst, politiek en actualiteiten;
 • en ben je klaar om te wonen en werken in het prachtige Italië.

Methode

Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de thema’s en oefeningen uit het lesboek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen of groepjes, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Tijdsinvestering

De cursus Italiaans niveau 10 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

 • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek  voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Er is geen eindtoets.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mail adres en de korting wordt automatisch verrekend.