Cursus Indonesisch niveau 3

Niveau: Beginner (0/A2)

Heb jij de cursus Indonesisch niveau 2 gevolgd en wil je graag jouw kennis van de Indonesische taal en cultuur verder vergroten? Dan is de cursus Indonesisch niveau 3 een goede keus!

Gedurende de lockdown worden onze klassikale cursussen in de virtual classroom gegeven. Zodra het kan, hervatten we de cursussen op onze leslocaties. Je kunt je dus gewoon inschrijven voor een klassikale cursus. We bieden extra flexibiliteit met onze verplaatsgarantie.

€ 190,00

Inschrijven

Start vanaf 11 februari 2021

Cursus Indonesisch niveau 3

indonesisch

Deze cursus gaat verder waar de cursus Indonesisch niveau 2 is gebleven. Heb jij deze cursus met succes afgerond? Of beschik je via andere wegen al over basiskennis van de Indonesische taal? Dan is dit de ideale cursus voor jou.

In deze cursus worden er parallel twee thema’s gebruikt:

 • Het sociale thema
 • en het grammaticale thema.

De doel is om je zo snel mogelijk de grammatica en een woordenschat van het standaard Indonesisch aan te leren zodat je zinnen kan (re)produceren.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Indonesische niveau 3 werk je toe naar taalniveau A2.

Na het afronden van deze cursus:

 • heb je meer zelfvertrouwen in gesprekken
 • begrijp je veelgebruikte Indonesische zinnen en uitdrukkingen
 • is je kennis van de woordenschat en grammatica uitgebreid

 

Inschrijven

Methode

Tijdens de bijeenkomsten  ligt de nadruk op spreekvaardigheid en maak je in groepjes, in tweetallen of zelfstandig verschillende opdrachten. Elke bijeenkomst begint met een korte terugblik. Heb je vragen over het huiswerk dat je hebt gemaakt? Dan worden deze vragen klassikaal behandeld. De belangrijkste woorden of grammaticaregels van de vorige les worden kort herhaald.

Als lesmethode gebruiken we het boek “Belajar Bahasa Indonesia van Rahman Syaifoel”. Dit boek is speciaal ontwikkeld voor volwassenen, heeft een heldere opbouw en bevat veel oefeningen met gevarieerde opdrachten. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het tekstboek en werkboek van deze methode bij zich heeft.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee tot drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Inschrijven

Praktisch

 • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
 • De voertaal tijdens deze cursus is zowel Nederlands en Indonesisch. Je kunt je vragen in het Nederlands stellen.
 • Als lesmethode gebruiken we Belajar Bahasa Indonesia van Rahman Syaifoel. We gaan ervan uit dat je het boek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. Eventueel ontvang je extra materiaal dat door de docent wordt aangeleverd.
 • Er is geen eindtoets: je ontvangt een certificaat van deelname als je aan 8 van de 9 bijeenkomsten hebt deelgenomen.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 11 februari 2021
  DagDatumAanvangEinde
  donderdag11 februari 202120:3022:00
  donderdag18 februari 202120:3022:00
  donderdag25 februari 202120:3022:00
  donderdag4 maart 202120:3022:00
  donderdag11 maart 202120:3022:00
  donderdag18 maart 202120:3022:00
  donderdag25 maart 202120:3022:00
  donderdag1 april 202120:3022:00
  donderdag8 april 202120:3022:00

  Inschrijven