Cursus Indonesisch niveau 2

Niveau: Beginner (0/A2)

Heb je de cursus Indonesisch niveau 1 gevolgd en is jouw nieuwsgierigheid gewekt? Of heb je op een andere manier al basiskennis opgedaan van de Indonesische taal en wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan hebben wij de perfecte oplossing: de cursus Indonesisch niveau 2.

COVID-19: Vanaf 1 juli worden sommige cursussen weer klassikaal gegeven op locatie. Voor de desbetreffende cursussen staat dit duidelijk aangegeven. De overige cursussen worden gegeven in de virtual classroom.

€160,00

Inschrijven

Start vanaf 16 november 2020

Over de cursus Indonesisch niveau 2

cursus indonesisch

In de cursus Indonesisch niveau 2 bouw je voort op de basis die je in de eerste cursus hebt gelegd. Samen met je medecursisten werk je aan je uitspraak en oefen je met het voeren van gesprekken. Je leert om de hoofdgedachte te begrijpen van zowel geschreven als gesproken teksten. Deze hoofdgedachte kun je vervolgens in het Indonesisch samenvatten en opschrijven.

Het Indonesisch is een relatief eenvoudige taal om te leren. Je taalvaardigheid zal daarom al snel op een redelijk niveau zijn en je zult snel vertrouwd raken met alledaagse situaties in Indonesië. Je leert wanneer je welke beleefdheidsvorm toepast, hoe je jouw vragen goed formuleert en hoe je goed antwoord geeft op vragen die aan jou gesteld worden.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Indonesisch niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1.

Na het afronden van deze cursus Indonesisch…

 • ben je vertrouwd met de basis van de Indonesische taal,
 • heb je een stevige woordenschat op het gebied van vakantie, vervoer en dagelijks leven,
 • en kun je zelfstandig je weg vinden in een omgeving waarin uitsluitend Indonesisch gesproken wordt.

Inschrijven

Methode

Elke bijeenkomst begint met een korte terugblik. Heb je vragen over het huiswerk dat je hebt gemaakt? Dan worden deze vragen klassikaal behandeld. De belangrijkste woorden of grammaticaregels van de vorige les worden kort herhaald. Daarna werk je individueel of in groepjes aan de oefeningen uit het lesboek. Tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk op spreekvaardigheid.

Als lesmethode gebruiken we Bahasa Indonesia. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het tekstboek en werkboek van deze methode bij zich heeft. Eventueel ontvang je extra materiaal dat door de docent wordt aangeleverd. Heb je de cursus Indonesisch niveau 1 gevolgd bij Babel? Dan hoef je geen nieuw boek te bestellen: beide cursussen maken gebruik van dezelfde lesmethode.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee tot drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens deze taalcursus is zowel Nederlands en Indonesisch. Je kunt je vragen in het Nederlands stellen.
 • Als lesmethode gebruiken we Bahasa Indonesia. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. Eventueel ontvang je extra materiaal dat door de docent wordt aangeleverd. Heb je de cursus Indonesisch niveau 1 gevolgd bij Babel? Dan hoef je geen nieuw boek te bestellen: beide cursussen maken gebruik van dezelfde lesmethode.
 • Er is geen eindtoets: je ontvangt een certificaat van deelname als je aan 8 van de 9 bijeenkomsten hebt deelgenomen.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 16 november 2020
  DagDatumAanvangEinde
  maandag16 november 202018:3020:00
  maandag23 november 202018:3020:00
  maandag30 november 202018:3020:00
  maandag7 december 202018:3020:00
  maandag14 december 202018:3020:00
  maandag4 januari 202118:3020:00
  maandag11 januari 202118:3020:00
  maandag18 januari 202118:3020:00
  maandag25 januari 202118:3020:00

  Inschrijven