Cursus Indonesisch niveau 1

Heb je besloten om Indonesisch te leren? Dan ben je bij deze beginnerscursus Indonesisch aan het juiste adres. In deze cursus maak je niet alleen kennis met de taal, maar ook met de Indonesische gewoontes en gebruiken. Zo ben je perfect voorbereid op jouw vakantie, studie of baan in het prachtige land Indonesië!

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Indonesisch niveau 1

Indonesisch taal cursus

De cursus Indonesisch niveau 1 is een van de twee cursussen Indonesisch bij Babel. In deze cursus leer je het Bahasa Indonesia: de officiële taal van Indonesië. Je werkt niet alleen aan je lees- en luistervaardigheden maar je gaat ook daadwerkelijk aan de slag om Indonesisch te schrijven en te spreken. Hiervoor maken we gebruik van praktijkgerichte oefeningen waarin we situaties uit het alledaagse leven bespreken.

Naast het leren van de Indonesische taal maak je kennis met de bijbehorende cultuur. Dat betekent dat je niet alleen leert hoe je in het Indonesisch de weg vraagt, je boodschappen afrekent of tot tien telt, maar ook hoe je iemand aanspreekt, hoe je jezelf voorstelt en hoe je iemand uitnodigt.

Wil je meer informatie over deze cursus of wil je weten welke cursus het best voldoet aan jouw wensen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Leerdoelen

In de cursus Indonesisch niveau 1 werk je toe naar taalniveau A1-.

Na het afronden van deze cursus Indonesisch…

  • ken je de belangrijkste uitspraak- en grammaticaregels van het Bahasa Indonesisch,
  • kun je een eenvoudig gesprek voeren in het Indonesisch,
  • en ben je klaar voor de cursus Indonesisch niveau 2.

Methode

Elke bijeenkomst begint met een korte terugblik. Heb je vragen over het huiswerk dat je hebt gemaakt? Dan worden deze vragen klassikaal behandeld. De belangrijkste woorden of grammaticaregels van de vorige les worden kort herhaald. Daarna werk je individueel of in groepjes aan de oefeningen uit het lesboek. Tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk op spreekvaardigheid.

We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft. Eventueel ontvangt u extra materiaal dat door de docent wordt aangeleverd. Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. Ga je ook de cursus Indonesisch niveau 2 volgen bij Babel? Dan kun je opnieuw dit boek gebruiken: beide cursussen maken gebruik van dezelfde lesmethode.

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,75 uur in onze sfeervolle locatie op de Nieuwegracht in Utrecht. Voor elke les besteed je ongeveer 2 tot 3 uur aan zelfstudie. 

Praktisch

De voertaal tijdens deze taalcursus is Nederlands en Indonesisch. Je kunt je vragen dus gewoon in het Nederlands stellen.

We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft. Eventueel ontvangt u extra materiaal dat door de docent wordt aangeleverd. Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. Ga je ook de cursus Indonesisch niveau 2 volgen bij Babel? Dan kun je opnieuw dit boek gebruiken: beide cursussen maken gebruik van dezelfde lesmethode.

Er is geen eindtoets: je ontvangt een certificaat van deelname als je aan 8 van de 9 bijeenkomsten hebt deelgenomen.  

Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 25% korting op deze cursus!