Cursus Frans niveau 1 (vanuit het Engels)

Niveau: Beginner (0/A2)

Ga je voor korte of langere tijd naar Frankrijk en wil je daarom Frans leren spreken? Of ga je studeren of werken in een Franstalig land en wil je daar vol zelfvertrouwen aan beginnen? Volg dan de beginnerscursus Frans niveau 1 bij Babel.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Frans - niveau 1 (vanuit het Engels)

Learn to speak French

In deze taalcursus krijg je les vanuit het Engels. Dat betekent dat de cursus ideaal is voor als je (nog) niet zo goed Nederlands spreekt. Wil je liever Frans leren spreken vanuit het Nederlands? Begin dan met de cursus Frans niveau 2. Wil je graag Frans leren omdat je binnenkort op vakantie gaat naar een Franstalig land? Volg dan onze cursus Frans op vakantie.

 • De taalcursus Frans niveau 1 geeft je zelfvertrouwen in alledaagse situaties in Frankrijk. Je leert je verstaanbaar te maken in bijvoorbeeld een restaurant of een supermarkt. Ook leer je om de weg te vragen, om meer over jezelf te vertellen en om persoonlijke informatie uit te wisselen.
 • Op grammaticaal gebied raak je vertrouwd met de werkwoordsvervoeging in de tegenwoordige tijd van de belangrijkste werkwoorden: être, avoir, vouloir en pouvoir. Verder weet je welke beleefdheidsvorm je in welke situatie kunt toepassen, bijvoorbeeld het verschil tussen tu en vous en het verschil tussen je voudrais en j’aimerais.
 • Naast de Franse taal leer je ook veel over de Franse cultuur. Je maakt kennis met de Franse gewoontes en gebruiken, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of bij iemand thuis.

Leerdoelen

In de cursus Frans niveau 1 (vanuit het Engels) werk je toe naar taalniveau A1-.

Na het afronden van deze cursus Frans…

 • heb je een solide basiskennis van de Franse taal,
 • kun je zelfstandig je weg vinden in een Franstalige omgeving,
 • en ben je klaar voor de cursus Frans niveau 2.

Methode

 • Iedere les begint met een bespreken van het huiswerk en een korte terugblik op de vorige bijeenkomst. Daarna werk je afwisselend klassikaal, in groepjes of individueel aan interactieve opdrachten.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! Méthode de Français. Dit is een boek met praktische oefeningen waarmee je snel Frans kunt leren. De meegeleverde dvd bevat verschillende interactieve opdrachten en luisteroefeningen. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten op onze sfeervolle locatie in het centrum van Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt.

Praktisch

 • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
 • De voertaal tijdens deze taalcursus is Frans, maar je kunt je vragen natuurlijk ook in het Engels stellen.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! Méthode de Français. Dit is een boek met praktische oefeningen waarmee je snel Frans kunt leren. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Er is geen eindtoets.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.