Cursus Zakelijk Engels voor HR (inclusief e-learning)

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Spreek jij regelmatig Engels binnen de context van HR en personeelszaken, bijvoorbeeld binnen internationale organisaties? En wil je graag je zakelijk Engels verbeteren, maar heb je geen tijd om een wekelijkse groepscursus te volgen? Volg dan onze praktijkgerichte cursus Zakelijk Engels voor HR inclusief e-learning!

COVID-19: Zolang de maatregelen tegen het coronavirus van kracht blijven, worden onze cursussen voortgezet via virtual classrooms. Voor cursussen die in de week van 20 april beginnen, bieden we je de mogelijkheid om van onze kosteloze verplaatsgarantie gebruik te maken.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Zakelijk Engels voor HR (blended)

Deze cursus focust met 6 modules op verschillende HR-onderwerpen, variërend van interculturele communicatie tot HR-vocabulaire. In praktijkgerichte situaties werk je aan verschillende vaardigheden. Denk hierbij aan:

 • het oefenen van sollicitatiegesprekken door middel van rollenspellen,
 • het afnemen van assessments en vragenlijsten,
 • arbeidsvoorwaarden,
 • presenteren en telefoongesprekken voeren.

Daarnaast oefen je met het bespreken van personeelsbeleid, het ondersteunen van de staf en het voorstellen van trainingen.

Leerdoelen

In deze cursus werk je vanaf taalniveau B1+ toe naar taalniveau B2.

Na het afronden van deze cursus…

 • wordt het voeren van Engelstalige sollicitatiegesprekken en andere zakelijke gesprekken eenvoudiger;
 • is je Engelse uitspraak verbeterd en je HR-woordenschat uitgebreid;
 • en heb je meer zelfvertrouwen in een internationale HR-context.

Methode

4 van de 6 modules bevinden zich in de online leeromgeving. Iedere module is opgebouwd rond één onderwerp en traint alle vaardigheden (lezen, schrijven, spreken, luisteren). Je luistert naar realistische geluidsfragmenten en je werkt met interactieve oefeningen. Ook is er voldoende ruimte voor samenwerking met andere cursisten.

In de 2 offline bijeenkomsten werk je klassikaal en in tweetallen aan het verbeteren van je zakelijke Engels. Je oefent met rollenspellen en je werkt aan je woordkeus en uitspraak. Ook zijn er regelmatig discussies rondom zakelijke onderwerpen, waardoor je jouw gespreksvaardigheid naar een hoger niveau tilt.

In de interactieve online modules ga je zelfstandig en met anderen aan de slag met het vergroten van je taalvaardigheid en woordenschat. Ook hierbij krijg je individuele feedback van een ervaren docent. Bovendien biedt onze online leeromgeving de mogelijkheid om samen te werken met andere cursisten en om schriftelijke discussies te starten.

Wil je deze cursus liever volledig offline volgen? Kies dan voor de cursus Business English.

Tijdsinvestering

 • De cursus Zakelijk Engels (deels online) bestaat uit 2 bijeenkomsten van 1 dag of 4 bijeenkomsten van een avond bij Babel in Utrecht. Daarnaast verwachten we van jou dat je ongeveer 3 uur per week aan zelfstudie besteedt.
 • De cursus is bedoeld om in 6 weken af te ronden. Je krijgt echter 3 maanden toegang tot de online leeromgeving, dus je hebt de mogelijkheid om na afronding van de cursus nog opdrachten af te maken of te herhalen.
 • Voorafgaand aan de eerste klassikale sessie start je online met de voorbereidingen.

Praktisch

 • De voertaal tijdens deze cursus is Engels.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je minimaal 5 van de 6 modules hebt afgerond en bij beide bijeenkomsten aanwezig bent geweest. We werken met online modules. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst krijg je toegang tot de online leeromgeving zodat je met de eerste module aan de slag kunt. Deze cursus is geschikt voor deelnemers met ten minste een B1+-niveau.
 • Wil je jouw niveau weten? Maak dan de instaptoets.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.