Cursus Effectief beïnvloeden in het Engels

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2), Gevorderd (C1/C2)

Wil je graag een meester worden in het overtuigen van anderen? Als je graag met meer effect wilt kunnen spreken in het Engels, dan is dit de cursus die je zoekt. Hier kan je je overtuigende vocabulaire uitbreiden en krachtige technieken leren om mensen te beïnvloeden. Naast het vergaren van handige tips leer je ook te kijken naar de zachtere kant van het overtuigen zoals het goed observeren van de ander en de dynamiek van een gesprek.

Maak gebruik van onze verplaatsgarantie voor cursussen op locatie. Tot 10 dagen voor de start van de cursus kun jij je klassikale cursus die in september start kosteloos annuleren of verplaatsen naar een later moment.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus De Kunst van het Overtuigen in het Engels

Overtuigen in het Engel

Deze cursus is bij uitstek geschikt voor mensen die moeten kunnen overtuigen voor hun werk. Hoe je je argument goed kunt opbouwen is slecht 1 kant van de kunst van het overtuigen. Het is daarnaast zeker zo belangrijk om je woorden bewust te kiezen en om empathisch te zijn naar je gesprekspartner. In tegenstelling tot andere Babel cursussen, richt deze cursus zich exclusief op de kunst van het overtuigen. Zo krijg je de mogelijkheid om je echt te verdiepen in een heel belangrijk aspect van communicatie: de overtuigingskracht.

Twee bevlogen trainers verzorgen deze intensieve tweedaagse training. De ene is een ervaren communicatie expert en de ander is een Babel taaltrainer met een passie voor overtuigend taalgebruik. Gedurende de cursus word je uitgedaagd om anderen te overtuigen, je krijgt technieken aangereikt om je communicatieve vaardigheid te vergroten en je vergroot de kennis van overtuigend Engels. De cursus is gevuld met activiteiten die je uitnodigen om dingen uit te proberen of ergens over na te denken. Verder krijg je regelmatig feedback van je trainers en van je mede cursisten. Geef je jezelf deze unieke kans om een betere en overtuigender spreker te worden!

Leerdoelen

Deze tweedaagse cursus richt zich op het verbeteren van de overtuigingskracht, niet op het behalen van een hoger taalniveau. Dat wil niet zeggen je je taalvaardigheid niet verbetert, maar het hoofddoel van de cursus is meer overtuigingskracht ontwikkelen.

Om deze cursus succesvol af te ronden heb je een B2 niveau of hoger in het Engels nodig en kan je je redelijk gemakkelijk uitdrukken in het Engels.

Na het afronden van de cursus…

  • heb je je overtuigende woordenschat uitgebreid
  • weet je hoe je overtuigende taaltechnieken kunt gebruiken (bijv. vergelijkingen, gevoelstaal, de juiste toon)
  • kan je overtuigend je mening geven
  • kan je goed met weerstand omgaan
  • argumenteer je effectief en kan je valse beredeneringen snel doorzien.
  • weet je hoe je mensen het best kunt bereiken

Methode

Leren door te doen is ons motto. Je kunt veel praktische oefeningen verwachten waarbij je je eigen communicatieve vaardigheid kunt testen. Daarnaast analyseren we samen voorbeelden van overtuigende sprekers. Verder krijg je regelmatig feedback na oefeningen, zowel van de trainers als van je medecursisten.

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit vier sessies van drie uur, verspreid over twee dagen. De locatie is Babel in Utrecht. De ochtendsessie is iedere keer gewijd aan overtuigend taalgebruik en de middag sessie richt zich op technieken om je overtuigingskracht te vergroten. Om zoveel mogelijk profijt te hebben van de cursus raden wij je aan om de zelfstudie opdrachten voor dag twee goed voor te bereiden.

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Engels.
  • Handouts worden online beschikbaar gemaakt of uitgedeeld tijdens de cursusdagen.
  • Je ontvangt een bewijs van deelname als je minimaal 3 dagdelen aanwezig bent geweest.
  • Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 15% korting op deze cursus. Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.