Cursus Doceren in het Engels (inclusief e-learning)

Niveau:

De cursus Doceren in het Engels (inclusief e-learning) is ideaal voor docenten die hun professionele taalvaardigheid in het Engels willen verbeteren en zich de EMI-vaardigheden eigen willen maken.

 

€ 895,00

Inschrijven

Start vanaf 7 februari 2022

Over de cursus

Cursus lesgeven in het Engels

Docenten in het hoger onderwijs die les (gaan) geven in het Engels, hebben een uitstekende beheersing van de taal nodig en zullen veel baat hebben bij EMI (English as a Medium of Instruction), een methode die steeds gangbaarder wordt in het hoger onderwijs. De cursus Doceren in het Engels (inclusief e-learning) is daarom ideaal voor docenten die hun professionele taalvaardigheid in het Engels willen verbeteren en zich deze EMI-vaardigheden eigen willen maken.

Ben je benieuwd naar deze cursus en zou je alvast een voorproefje willen? Bekijk dan onze gratis democursus Doceren in het Engels.

Inschrijven

Leerdoelen

In deze cursus Doceren in het Engels werk je toe naar taalniveau B2+.

Deze cursus richt zich op het doceren aan (internationale) studenten in het Engels. Het geeft je mogelijkheden om te leren door middel van reflectie, oefeningen en discussie. Bepaalde vaardigheden bieden we aan in online modules waardoor je deels in je eigen tijd kan werken. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om in de groepslessen bepaalde theorieën in de praktijk te brengen en te oefenen met het lesgeven.

Tijdens de cursus komen de volgende punten aan bod:

 • reflecteren op lesmethodes en je eigen aanpak voor lesgeven in het Engels;
 • de dynamiek van English Medium Instruction leren kennen;
 • gemakkelijk communiceren in the ´international classroom´;
 • discussiëren over je ervaringen met anderen;
 • oefenen met het lesgeven in het Engels en daar feedback op ontvangen;
 • je kennis van het Engels activeren en vergroten door te participeren in deze cursus.

Inschrijven

Methode

Dit interactieve programma omvat 4 online modules en twee groepslessen. De online modules dienen enerzijds als verbreding van je kennis van EMI en anderzijds als voorbereiding op de groepsbijeenkomsten.

Elke deelnemer:

 • geeft een les of een onderdeel van een les van ongeveer 20 minuten;
 • geeft een korte presentatie.

We bieden een interactief programma waarbij activiteiten individueel, in kleine groepjes en met de hele groep gedaan worden.

Inschrijven

Tijdsinvestering

Het huiswerk omvat ongeveer 2-3 uur per module of sessie.

Inschrijven

Praktisch

 • Deze cursus is geschikt voor docenten die lesgeven of les gaan geven aan (internationale) studenten in het Engels.
 • Dit interactieve programma omvat 4 online modules en 2 groepslessen.
 • We vragen je om vooraf aan de eerste groepssessie een lessituatie voor te bereiden waar je graag aan zou willen werken tijdens deze cursus. We raden je aan hiervoor geen gebruik te maken van een script.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

De startdatum geeft aan wanneer de cursus begint. Bekijk het rooster voor de data van de fysieke bijeenkomsten.

Gratis 10-minutenconsult Engels

Weet je nog niet welke cursus Engels je het best kunt kiezen? Of heb je een andere vraag? Plan dan eens een gratis online 10-minutenconsult in met een van onze vaste docenten Engels!