Cursus Academisch Engels – Presenteren

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2), Gevorderd (C1/C2)

De cursus Academisch Engels – Presenteren biedt je de mogelijkheid om je presentatievaardigheden voor je studie of onderzoek te verbeteren!

Benieuwd hoe het is om taalles te volgen in onze virtual classroom? Bekijk dan onze demo en neem een (online) kijkje in onze virtual classroom.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Academisch Engels - Presenteren

Engels presenteren academisch

Tijdens deze cursus leer  je jouw onderzoeksproject of -resultaten overtuigend te presenteren, zodat je je boodschap helder kunt overbrengen. Daarnaast leer je hoe je op een professionele wijze op vragen van het publiek kunt ingaan. De cursus is geschikt voor zowel bachelor- als masterstudenten.

Leerdoelen

In de cursus Academisch Engels – Presenteren werk je toe naar taalniveau B2+.

Het doel van de training is om je academische presentatievaardigheden te vergroten, meerdere presentatietechnieken te beheersen en meer zelfvertrouwen te creëren bij het presenteren.Tijdens deze training werken we onder meer aan de volgende presentatietechnieken:

  • structuur van een presentatie
  • non-verbale aspecten
  • het gebruik van audiovisuele hulpmiddelen
  • spreektempo en uitspraak
  • presentatietaal
  • omgaan met vragen van het publiek

Methode

Iedere deelnemer geeft een korte presentatie van ongeveer 10 minuten waar de trainer en de andere cursisten feedback op geven. Daarnaast doe je meerdere korte praktische opdrachten in tweetallen of met de groep om te oefenen met bijvoorbeeld stemgebruik, lichaamstaal en audiovisuele middelen.

Tijdsinvestering

De cursus Academisch Engels – Presenteren bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur en 45 minuten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

 

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Engels.
  • Je ontvangt een bewijs van deelname als je minimaal 5 lessen hebt bijgewoond en een korte presentatie hebt gegeven.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.