Cursus Duits niveau 1 (vanuit het Engels)

Wil je in Nederland een cursus Duits volgen, maar heb je zelf geen Nederlandstalige achtergrond? Dan sta je voor een flinke uitdaging. De meeste Duitse taalcursussen gaan er namelijk van uit dat je al Nederlands spreekt. Omdat Duits veel op het Nederlands lijkt en omdat veel Nederlanders al een beetje Duits spreken, is de kans groot dat je het snelle leertempo niet kunt bijhouden.

Deze training kan in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Duits niveau 1 (vanuit het Engels)

German for non Dutch speakers level 1

Speciaal voor niet-Nederlandstaligen hebben wij de cursus Duits niveau 1 opnieuw ontwikkeld vanuit het Engels. De cursusinhoud en het leertempo zijn aangepast aan cursisten zonder Nederlandstalige achtergrond. De steuntaal is Engels. Je krijgt les van een Engelstalige docent en je werkt met een Engelstalige lesmethode.

In deze taalcursus werk je aan de verschillende taalvaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken. Je oefent met de juiste uitspraak van de Duitse taal en je maakt kennis met de basisregels van de Duitse grammatica.

Wil je meer informatie over deze cursus of wil je weten welke cursus het best bij jouw situatie past? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

 

Leerdoelen

In de cursus Duits niveau 1 (vanuit het Engels) werk je toe naar taalniveau A1-.

Na het afronden van deze cursus Duits…

  • begrijp je de hoofdgedachte van Duitstalige teksten over allerdaagse onderwerpen,
  • kun je zelfverzekerd eenvoudige gesprekken voeren in het Duits,
  • en ben je klaar voor de cursus Duits niveau 2 vanuit het Engels.

Methode

Iedere les begint met een bespreken van het huiswerk en een korte terugblik op de vorige bijeenkomst. Daarna werk je afwisselend klassikaal, in groepjes of individueel aan interactieve opdrachten. Een belangrijk onderdeel van de bijeenkomsten zijn de spreekoefeningen die je in tweetallen uitvoert. 

De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Begegnungen voor taalniveau A1. Dit heldere en gestructureerde boek is speciaal ontwikkeld voor volwassen cursisten. Bovendien bevat het aanvullende online oefeningen waarmee je extra kunt oefenen met de lesstof.

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,75 uur op onze sfeervolle locatie in het centrum van Utrecht. Voor elke les besteed je ongeveer 2 tot 3 uur aan zelfstudie.

 

Praktisch

De voertaal tijdens deze taalcursus is zoveel mogelijk Duits.

De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Begegnungen voor taalniveau A1. Dit heldere en gestructureerde boek is speciaal ontwikkeld voor volwassen cursisten. Bovendien bevat het aanvullende online oefeningen waarmee je extra kunt oefenen met de lesstof.

Je ontvangt een certificaat als je bij 8 van de 9 bijeenkomsten aanwezig bent geweest.

Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 25% korting op deze cursus!