Geschreven door:Paul

Datum : 18 juni 2020 Categorie : Blog, Online taalcursussen

Virtual classroom vs. traditional classroom

Op dit moment kun je op twee manieren onze groepscursussen en individuele cursussen volgen: in onze virtual classroom of in een écht lokaal. Kiezen kan lastig zijn! Want welke optie is geschikt voor jou? In welke setting haal jij het maximale uit je taalles en voel jij je het meest op je gemak? Daarom: de virtual classroom vs. de traditional classroom. In dit blog bespreken wij de voor- en nadelen van beide opties.

Virtual classroom?

In het kort: een virtual classroom is een online klaslokaal. Samen met medecursisten volg jij de lessen onder leiding van een ervaren taaldocent. Dit is dus niet hetzelfde als e-learning. Bij e-learning kijk je filmpjes, lees je de uitleg en maak je online oefeningen in je eigen tempo. Les in de virtual classroom kun je dus beter zien als de ‘online’ variant van een klassikale taalles. Voor meer informatie over de virtual classroom kun je dit blog lezen of de demo hieronder kijken.

Virtual classroom vs. traditional classroom

Hieronder vind je de belangrijkste punten waarop jij je keuze kan baseren.

Een groot voordeel van de virtual classroom is dat je geen tijd kwijt bent aan het reizen. De lessen kun je volgen waar je maar wilt: op je werk, thuis of elders. Zelfs op vakantie! Zolang je maar een stabiele internetverbinding hebt. Hierdoor houd je meer tijd over voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld zelfstudie of hobby’s.

 

 

Doordat je minder tijd kwijt bent aan reizen en omdat je niet fysiek aanwezig hoeft te zijn, kun je de lessen in de virtual classroom eenvoudiger inplannen. Ideaal als je het druk hebt! Sterker nog, je hoeft niet eens in Utrecht of in Nederland te zijn om de lessen te volgen. Het is hierdoor geen probleem als je bijvoorbeeld een vakantie hebt gepland, een paar dagen bij vrienden/familie doorbrengt en/of niet in de buurt woont.

 

Vind jij het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Of ben je bijvoorbeeld net verhuisd naar Utrecht en ken je nog niet veel mensen? Kies dan voor les op locatie. Tijdens de lessen leg je snel contact met je medecursisten en met de docent. Na de les kun je samen koffie drinken en bijvoorbeeld samen studeren. Twee vliegen in één klap: je werkt aan je taalvaardigheid en je leert nieuwe mensen kennen.

 

Kun jij je soms lastig concentreren? Wellicht is les op locatie dan geschikter voor jou. Er is namelijk simpelweg minder afleiding in een leslokaal. Zo heb jij je mobiel waarschijnlijk uitstaan en is je laptop opgeborgen in je tas. Kortom; geen digitale verleiding! Bovendien word je in een leslokaal ook niet afgeleid door eventuele huisgenoten of kinderen. Hierdoor kun jij al je aandacht richten op de les en weet je zeker dat je alle lesstof meekrijgt.

 

Virtual classroom vs. traditional classroom: er zijn wat verschillen in de manier waarop lesgegeven wordt. Zo wordt instructie in de virtual classroom veel afgewisseld met online activiteiten. De software biedt je veel leuke en handige online tools zoals een digitaal whiteboard en quiz mogelijkheden. Tijdens de klassikale lessen heb jij les in kleine groepjes van maximaal 8 personen, zo bieden wij jou een veilige lesomgeving (lees hier welke coronamaatregelen wij nog meer genomen hebben). Een groot bijkomend voordeel hiervan is de extra persoonlijke aandacht die je ontvangt van onze taaltrainer.

Schrijf je in voor een cursus

Heb je een keuze kunnen maken? Op de cursuspagina staat aangegeven of de cursus in de virtual classroom en/of in de traditional classroom wordt aangeboden. Daar kun jij je inschrijven voor je favoriete optie. Als je nog vragen hebt over de verschillende mogelijkheden, staat onze service desk je graag te woord. Neem gerust contact met ons op.

Cursusoverzicht

Lees ook: