Geschreven door:Marc

Datum : 15 maart 2020 Categorie : Blog

Update coronavirus

Update 25 maart

De afgelopen week hebben onze taallessen plaatsgevonden in de virtual classrooms. In deze onzekere tijd vinden wij het belangrijk dat je zorgeloos kunt starten met een taalcursus. Naast de garantie dat we de groepscursussen voortzetten in de virtual classrooms (als er voldoende deelnemers zijn), bieden we je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van onze verplaatsgarantie. Je kunt jouw inschrijving voor de eerstvolgende periode (cursussen die starten in de week van 20 april 2020) kosteloos verplaatsen naar een ander startmoment. Dit kan tot 10 dagen voor de start van de cursus.

Hier vind je meer informatie over onze verplaatsgarantie.

Ook willen we huidige cursisten informeren dat de examens niet doorgaan. De examens kunnen op een later moment ingehaald worden. Hierover zal t.z.t. contact met je opgenomen worden via e-mail.


Update 19 maart

De afgelopen dagen hebben wij hard gewerkt om alle voorbereidingen te treffen en gisteren zijn we gestart met de taalcursussen te doceren in de virtual classrooms. Mochten de maatregelen  tegen het coronavirus na 6 april nog van toepassing zijn, worden de taallessen voortgezet in een virtual classroom. Je kunt je dus gewoon blijven aanmelden voor onze taalcursussen!

Wat een virtual classroom jou als cursist precies biedt lees je hier. Daarnaast bieden we ook een tal van andere mogelijkheden om online je taalvaardigheden te blijven verbeteren. Hier lees je bijvoorbeeld op welke 4 manieren je online lessen vanuit huis kan volgen bij ons.


Update 15 maart

Vandaag heeft de Nederlandse overheid in verband met het coronavirus besloten om met ingang van maandag 16 maart scholen in het basis-, voortgezet en hoger onderwijs te sluiten. Hoewel Babel officieel niet tot deze scholen behoort, voelen wij ons ook genoodzaakt tot nieuwe maatregelen:

Groepscursussen van Babel zullen met ingang van deze week online via virtual classrooms worden voortgezet tot en met in ieder geval 6 april. De lessen zullen plaatsvinden op dezelfde dagen en tijden als de oorspronkelijke klassikale lessen, en zoveel mogelijk met dezelfde docent(en). De individuele cursussen vinden plaats via Skype, Google Hangouts of in de virtual classroom. De klassikale lessen op locatie van Babel gaan voorlopig dus niet meer door. Binnenkort ontvang je van je docent per e-mail een link waarmee je toegang krijgt tot de online cursus. In deze infosheet vind je meer informatie over de virtual classrooms.

N.B. de meeste examens gaan wel gewoon door. Deelnemers worden hierover per e-mail geïnformeerd.

In verband met de voorbereiding op het bovenstaande, zullen alle lessen van open groepscursussen op maandag 16 en dinsdag 17 maart worden verzet naar een later moment. Je ontvangt hierover zo snel mogelijk van ons nader bericht. Individuele lessen gaan zoveel mogelijk door op de geplande momenten.

Onze Service Desk blijft gewoon bereikbaar per telefoon (030-2270008) en e-mail (info@babel.nl).

Onze cursussen die in april starten, gaan (bij voldoende deelnemers) gewoon door. Mocht het coronavirus op dat moment nog niet zijn teruggedrongen, dan zullen ook deze cursussen online worden aangeboden.

Lees ook: