Geschreven door:Marc

Datum : 15 maart 2020 Categorie : Blog

Update coronavirus

Update 19 augustus:

Wij hebben afgelopen 1,5 maand weer onze klassikale activiteiten kunnen hervatten. Het was fijn om weer cursisten te kunnen verwelkomen in ons pand en om taalles te kunnen geven op locatie. Om onze cursisten een veilige lesomgeving te bieden, hebben we verschillende maatregelen getroffen tegen het coronavirus. Hier vind je meer informatie.

In september starten we met het nieuwe cursusseizoen. De meeste van onze cursussen worden zowel op locatie als in de virtual classroom gegeven. Op de desbetreffende cursuspagina zie je waar de cursus gegeven wordt (online en/of klassikaal). Hier vind je ons aanbod voor september.

Les op locatie? Maak dan gebruik van onze verplaatsgarantie. Dit houdt in dat jij jouw inschrijving voor een cursus op locatie die start in september kosteloos kan annuleren of verplaatsen naar een ander startmoment. Dit kan nog tot 10 dagen voor de start van de cursus.

Update 19 juni:

De afgelopen maand hebben wij onze activiteiten op locatie weer gedeeltelijk kunnen hervatten. We nemen weer taaltoetsen af en privé- en maatwerkcursussen kunnen weer gegeven worden op locatie.

In de zomer gaan wij ook weer klassikale open groepscursussen geven. In dit blog lees je welke cursussen je deze zomer op locatie kunt volgen. In september zetten wij deze trend voort en gaan wij meer cursussen op locatie aanbieden. Op de desbetreffende cursuspagina’s staat aangegeven of de cursus op locatie en/of in de virtual classroom wordt gegeven. Lastig om een keuze te maken? In dit blog vertellen wij je de verschillen tussen de ‘virtual classroom’ en ‘traditional classroom’.

Ga jij les op locatie volgen? Wij vinden het erg belangrijk om je een veilige lesomgeving te bieden. In dit blog lees jij welke coronamaatregelen wij hebben genomen.


Update 7 mei:

Tijdens de persconferentie van 6 mei heeft de overheid nieuwe stappen gepresenteerd om onze samenleving geleidelijk weer op te starten. We zijn blij met het perspectief dat wordt geboden om onze klassikale activiteiten in de nabije toekomst geleidelijk weer op te starten. Tegelijkertijd werd bij de nieuwe stappen een belangrijke opmerking geplaatst door Mark Rutte: “Dat doen we zo snel als het kan, maar niet sneller dan verantwoord. Omdat voorzichtigheid nu beter is dan spijt achteraf.” Wij sluiten ons aan bij dit beleid. We gaan geleidelijk activiteiten hervatten, maar zodra de overheid toch weer strengere maatregelen aankondigt, passen wij onze plannen uiteraard weer aan.

De komende periode zullen wij de volgende klassikale activiteiten stapsgewijs opstarten:

  • een deel van de individuele trainingen
  • een deel van de op maat gemaakte trainingen met maximaal 4 deelnemers
  • alle taaltoetsen Nederlands voor medici
  • vanaf 1 juli starten we met een nieuw aanbod klassikale open groepscursussen Nederlands en Engels. Dit aanbod is echter beperkt omdat de maximale groepsgrootte 8 deelnemers is om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Er is dus minder capaciteit beschikbaar. Binnenkort wordt dit aanbod van nieuwe klassikale cursussen die starten in juli op de website gepubliceerd.
  • De huidige cursussen die al gestart zijn worden overigens afgerond in de virtual classroom.

De afgelopen tijd hebben wij alle cursussen in de virtual classroom gegeven. Cursisten en docenten hebben de virtual classroom positief ervaren. Lees hier het interview met Anouk over haar ervaringen met de virtual classroom en bekijk hier een demo van een les in de virtual classroom. Ook in de toekomst blijven we naast de klassikale cursussen ook cursussen in de virtual classroom geven, omdat we overtuigd zijn van de effectiviteit hiervan. Meer informatie over de virtual classroom lees je hier.

Voorzorgsmaatregelen
Bij alle activiteiten op onze locatie geldt dat wij handelen in lijn met het ‘Brancheprotocol voor (Bedrijfs)opleiding en examinering’ van de NRTO. Zo borgen wij overal de 1,5 meter afstand, stellen wij hygiëneproducten (handgels/-alcohol, etc.) beschikbaar, wordt er extra goed schoongemaakt, plaatsen wij waar nodig plastic schermen, etc. We houden de route die bezoekers/cursisten in het pand moeten afleggen zo kort mogelijk.


Update 25 maart:

De afgelopen week hebben onze taallessen plaatsgevonden in de virtual classrooms. In deze onzekere tijd vinden wij het belangrijk dat je zorgeloos kunt starten met een taalcursus. Naast de garantie dat we de groepscursussen voortzetten in de virtual classrooms (als er voldoende deelnemers zijn), bieden we je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van onze verplaatsgarantie. Je kunt jouw inschrijving voor de eerstvolgende periode (cursussen die starten in de week van 20 april 2020) kosteloos verplaatsen naar een ander startmoment. Dit kan tot 10 dagen voor de start van de cursus.

Hier vind je meer informatie over onze verplaatsgarantie.

Ook willen we huidige cursisten informeren dat de examens niet doorgaan. De examens kunnen op een later moment ingehaald worden. Hierover zal t.z.t. contact met je opgenomen worden via e-mail.


Update 19 maart:

De afgelopen dagen hebben wij hard gewerkt om alle voorbereidingen te treffen en gisteren zijn we gestart met de taalcursussen te doceren in de virtual classrooms. Zoland de maatregelen tegen het coronavirus nog van toepassing zijn, worden de taallessen voortgezet in een virtual classroom. Je kunt je dus gewoon blijven aanmelden voor onze taalcursussen!

Wat een virtual classroom jou als cursist precies biedt lees je hier. Daarnaast bieden we ook een tal van andere mogelijkheden om online je taalvaardigheden te blijven verbeteren. Hier lees je bijvoorbeeld op welke 4 manieren je online lessen vanuit huis kan volgen bij ons.


Update 15 maart:

Vandaag heeft de Nederlandse overheid in verband met het coronavirus besloten om met ingang van maandag 16 maart scholen in het basis-, voortgezet en hoger onderwijs te sluiten. Hoewel Babel officieel niet tot deze scholen behoort, voelen wij ons ook genoodzaakt tot nieuwe maatregelen:

Groepscursussen van Babel zullen met ingang van deze week online via virtual classrooms worden voortgezet tot en met in ieder geval 6 april. De lessen zullen plaatsvinden op dezelfde dagen en tijden als de oorspronkelijke klassikale lessen, en zoveel mogelijk met dezelfde docent(en). De individuele cursussen vinden plaats via Skype, Google Hangouts of in de virtual classroom. De klassikale lessen op locatie van Babel gaan voorlopig dus niet meer door. Binnenkort ontvang je van je docent per e-mail een link waarmee je toegang krijgt tot de online cursus. In deze infosheet vind je meer informatie over de virtual classrooms.

N.B. de meeste examens gaan wel gewoon door. Deelnemers worden hierover per e-mail geïnformeerd.

In verband met de voorbereiding op het bovenstaande, zullen alle lessen van open groepscursussen op maandag 16 en dinsdag 17 maart worden verzet naar een later moment. Je ontvangt hierover zo snel mogelijk van ons nader bericht. Individuele lessen gaan zoveel mogelijk door op de geplande momenten.

Onze Service Desk blijft gewoon bereikbaar per telefoon (030-2270008) en e-mail (info@babel.nl).

Onze cursussen die in april starten, gaan (bij voldoende deelnemers) gewoon door. Mocht het coronavirus op dat moment nog niet zijn teruggedrongen, dan zullen ook deze cursussen online worden aangeboden.

Lees ook: