Geschreven door:Liz

Datum : 24 februari 2020 Categorie : Blog

3 redenen waarom je groeit door internationale vriendschappen

Denk jij erover om in het buitenland te gaan studeren, maar twijfel je nog of het wel iets voor jou is? Grote kans dat je tijdens zo’n internationale periode nieuwe vriendschappen sluit. En dat heeft veel voordelen!

1. Je leert een taal van binnenuit kennen

Een paar maanden of een half jaar in het buitenland geeft je taalontwikkeling een gigantische boost. Je spreekt hoe dan ook Engels (tenzij je besluit om naar België te gaan) en in het ideale geval ook de taal van het land waarin je verblijft. Al helemaal als je vriendschap sluit met native speakers. Spreek je Duits met je Duitse vrienden, Spaans met Spaanse studiegenootjes en Engels met Engelse vriendinnen? Dan schiet je taalvaardigheid gigantisch omhoog. Hierdoor krijg je de kans om nieuwe talen te leren – van binnenuit! Dat wil zeggen: direct vanuit de praktijk en niet enkel vanuit bijvoorbeeld een grammaticaboekje. Zo leer je vanzelf van je Duitse vrienden hoe zij iemand informeel begroeten en wat alledaags taalgebruik is. En zij kunnen jou op hun beurt helpen met je uitspraak.

Wil je niet naar het buitenland, maar wel internationale contacten opdoen? Er bestaan speciale apps waarmee je kunt chatten met moedertaalsprekers en zo je taalvaardigheid kunt verbeteren. Met apps als HelloTalk ontmoet je makkelijk en snel taalleerders van overal ter wereld.

2. Je bouwt een internationaal netwerk op

Is jouw wereld groter dan Nederland alleen? Dan is het leuk en vooral heel handig om internationale contacten te hebben. Grenzen vervagen steeds meer en zakendoen in het buitenland wordt steeds makkelijker. Met internationale contacten bouw je een netwerk op dat jou vooral goed van pas kan komen als je eenmaal afgestudeerd bent en de zakenwereld betreedt. En voor vakanties is het altijd handig om een goedkope slaapplek te kunnen regelen!

3. Je ontdekt nieuwe culturen en wordt opener

Sluit jij internationale vriendschappen ? Dan word je meer en meer een wereldburger. Zo ontdek je nieuwe ideeën, culturen en perspectieven. Internationale vriendschappen zijn daarom niet alleen op taalgebied leerzaam, maar vormen ook op sociaal vlak een interessante uitdaging. Omdat je mensen met een andere cultuur leert kennen, word je automatisch flexibeler en opener in de omgang met andere (en nieuwe) mensen. En daar heb je je hele leven wat aan!

Wist je dat de meeste langeafstandsrelaties (dus ook voor vriendschappen) juist – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – zorgen voor een diepere en waardevollere band?

Summer school

Wil jij alvast proeven hoe het is om internationale vriendschappen te sluiten? Begin in Nederland! Tijdens de Summer School in de maanden juli en augustus bieden wij meer dan 30 zomercursussen Engels en Nederlands aan. Summer School is altijd een smeltkroes van culturen. Veel cursisten van verschillende nationaliteiten en uit landen over de hele wereld komen bij elkaar om zich te verdiepen in een cursus.

Meer weten? Bekijk alle zomercursussen.

Lees ook: