Datum : 24 april 2020 Categorie : Blog, Cursisten over Babel, Online taalcursussen

Cursist aan het woord: “Les in de virtual classroom is van dezelfde kwaliteit als les op locatie”

Anouk Wakker heeft bij Babel de cursus Frans gevolgd voor halfgevorderden. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus werd haar privécursus online voortgezet in onze virtual classroom. In dit interview deelt zij haar ervaringen met onze online taallessen in de virtual classroom.

Verjaardagscadeau

“Ik heb altijd al goed Frans willen spreken. Ik vind Frans een prachtige taal en ik wilde altijd nog een keer mijn Frans op een hoger niveau tillen. Mijn vriend heeft mij deze cursus gegeven als verjaardagscadeau op mijn 40ste verjaardag. Elke donderdagavond heb ik 1-op-1 les, daarnaast probeer ik elke dag thuis aan mijn Frans te werken.”

Professionele uitstraling

“De reden dat ik voor een taalcursus bij Babel heb gekozen is vanwege de professionele uitstraling van Babel. Bovendien is Gertjan, mijn docent Frans, erg prettig in de omgang en geeft hij goed les. Ik kan hem tussentijds altijd via de e-mail bereiken voor extra vragen. Tijdens mijn privélessen hebben we vooral gewerkt aan mijn spreekvaardigheden, wat mijn persoonlijke doel was. Dit ging erg gemakkelijk in de virtual classroom, ik kon Gertjan ook altijd goed verstaan.”

Virtual classroom

“De lessen in de virtual classroom verliepen perfect. Ik ben niet zo technisch, maar alles was duidelijk voor mij. Wat erg leuk is in de virtual classroom is het online bord, waarop de docent tijdens de les kan schrijven. Ook maakten we veel gebruik van de chatfunctie om linken door te sturen van het lesmateriaal. Via fragmenten op bijvoorbeeld Youtube kan ik mijn Frans op een leuke manier verbeteren. Wat zo fijn is aan de virtual classroom dat ik de lessen vanuit huis (of elke andere plek) kan volgen.”

Aanrader

“Ik kan het volgen van online taallessen aan iedereen aanraden. Les in de virtual classroom is net zo effectief als les op locatie, het enige verschil is dat er nu een scherm tussen zit. De kwaliteit blijft hetzelfde. Kleine tip: zorg ervoor dat je kinderen wel al op bed liggen! Ik heb hiervoor een cursus Frans gevolgd bij Babel op locatie, dus ik kan het goed vergelijken. Na deze cursus wil ik graag verder werken aan mijn Frans bij Babel. Mijn ervaring met online taallessen is zo goed dat ik waarschijnlijk doorga met het volgen van online taallessen in plaats van les op locatie.”

Ervaar zelf de kwaliteit van online taallessen in onze virtual classroom

Zolang de maatregelen gelden tegen het coronavirus, zetten wij al onze groepscursussen en sommige individuele cursussen voort in de virtual classroom. In dit blog vertellen wij je wat de virtual classroom jou precies biedt en kun je een demo bekijken, zodat je zelf kan ervaren hoe effectief online taallessen zijn. Op deze pagina vind je onze cursusoverzicht.

Cursusoverzicht

Lees ook: