nlen Login My Babel
creatief schrijven blogs banner

Tel Mee Met Taal

Tel Mee Met Taal

Tel Mee Met TaalVan 1 januari tot 1 juli 2017 kunnen werkgevers een aanvraag doen voor de subsidieregeling Tel Mee Met Taal. Met deze subsidie van maximaal €50.000,- per aanvraag willen de ministeries van OCW, SZW en VWS stimuleren dat werkgevers investeren in de taalvaardigheid van hun medewerkers. Investeren in medewerkers is investeren in het eigen bedrijf. Met de subsidie kunnen werkgevers tot 67% van de kosten van het taaltraject vergoed krijgen.

Taalvaardige medewerkers zijn efficiënt, verzuimen minder en werken veiliger

In de blog “Een gezond bedrijf heeft aandacht voor taal” hebben we al laten zien wat de voordelen van taalcursussen voor werknemers zijn. De overheid ziet deze voordelen ook. Een betere taalvaardigheid leidt tot minder fouten, minder stress en een lager ziekteverzuim onder werknemers. Het zorgt ervoor dat werknemers hun vak op hun eigen niveau kunnen uitoefenen. Werknemers leren effectiever communiceren, zijn daardoor meer betrokken bij de organisatie en werken veiliger én efficiënter. Tot slot maakt de investering doorgroeimogelijkheden voor zowel medewerkers als de organisatie mogelijk.

Subsidie dekt verschillende taaltrajecten

De trajecten waarvoor subsidie verstrekt wordt, gaan over verbetering van taalbeheersing op de werkvloer (lezen, luisteren, spreken en schrijven). Ook online cursussen kunnen onderdeel zijn van de subsidieaanvraag. Een werkgever kan subsidie aanvragen voor meerdere opleidingstrajecten of cursistengroepen tegelijk.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt

De subsidie kan gedurende twee periodes aangevraagd worden: van 1 januari 2017 tot 1 juli 2017 en van 1 januari 2018 tot 1 juli 2018. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. En op = op. Vanaf 1 november 2016 kunt u op de website www.telmeemettaal.nl/subsidieaanvraag het aanvraagformulier en nadere informatie vinden.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook