nlen Login My Babel
page-bar-engels

Equivocal

Equivocal

Hoe spreek ik equivocal uit?

Equivocal
Equivocal is zo’n Engels woord waar je de uitspraak niet meteen van weet. Het woord klinkt in feite nogal deftig. Als je de uitspraak opzoekt in Macmillan dictonary dan staat er dit: ɪˈkwɪvək(ə)l. Wil je weten hoe dit klinkt? Klik op dit audiofragment.

Wat betekent equivocal?

Equivocal kun je vaak vertalen met ‘dubbelzinnig’ of ‘onduidelijk’. Het is een formeel bijvoeglijk naamwoord dat vooral gebruikt wordt in academische teksten.
Een equivocal statement heeft meer dan één mogelijke betekenis en wordt gebruikt als zaken niet zo duidelijk zijn. An equivocal response is een onduidelijk of ontwijkend antwoord. Andere voorbeelden zijn:

  • Despite extensive research, the evidence remains equivocal.The scientist’s theory is equivocal and has not been proven in a lab experiment.
  • Equivocal results should be clarified by further testing preferably using a modification of experimental conditions.
  • Results may remain equivocal or questionable regardless of the number of times the experiment is repeated.

Synoniemen voor equivocal zijn contradictory, ambiguous, debatable, questionable.

Het gebruik van woorden als equivocal zorgt ervoor dat je academische teksten professioneler worden. Maar er zijn zoveel meer manieren om je academische teksten en presentaties te verbeteren. Wil je zulke technieken leren? Schrijf je dan in voor onze cursus Academisch Engels of de online cursus Academisch Schrijven. Studenten van de Universiteit Utrecht krijgen zelfs 25% korting op deze cursus.

Wat is mijn niveau?

» Maak de gratis instaptoets: Engels.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook