nlen Login My Babel
Banner Studentendictee

Utrechts Studentendictee 2017

Utrechts Studentendictee 2017

Utrechts studentendicteeOp donderdag 11 mei organiseert Babel in samenwerking met DUB, Trajectum en de Universiteit Utrecht het vierde Utrechts studentendictee. Het dictee is ook dit jaar speciaal en alleen voor studenten uit Utrecht. Net als voorgaande jaren vindt het evenement plaats in de mooiste zaal van de stad: de aula van het Academiegebouw.

Het dictee wordt al sinds de eerste editie voorgelezen door een bijzondere gastspreker. Dit jaar is dat de schrijver van “Poëzie in Utrechtse muren”, Ingmar Heytze. Deze Utrechtse dichter Algemene Letteren (tegenwoordig Taal- en Cultuurstudies) gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en debuteerde in 1997 met “De allesvrezer”. Net als de voorlezer van het eerste dictee, Ronald Giphart, wordt Heytze gerekend tot de “Utrechtse Maffia” (een groep Utrechtse schrijvers en columnisten). Daarnaast was Heytze tussen 2009 en 2011 de officiële stadsdichter van Utrecht.

Studenten kunnen gratis meedoen aan het dictee. De student met de minste fouten wint niet alleen eeuwige roem, maar ook een cheque ter waarde van €500. Net als vorig jaar nemen de studenten het in de strijd om de eer op tegen hoogleraren van de Universiteit Utrecht. Is de beste speller van 2017 een student of een hoogleraar?

Praktische informatie

Datum: 11 mei 2017
Tijd: de deuren gaan open vanaf 19.00 uur. Zorg dat je voor 19.20 uur binnen bent.
Nodig: je hoeft niets mee te nemen. Voor pen en papier wordt gezorgd.
Het dictee is alleen toegankelijk voor universitaire en HBO-studenten uit Utrecht.

Schrijf je nu in!

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook