nlen Login My Babel
Banner Studentendictee

Utrechts Studentendictee 2017

Utrechts Studentendictee 2017

Met slechts 15 fouten is de winnaar van het Utrechts Studentendictee 2017 Catharina de Viet (student kunstgeschiedenis). Zij ging gisteravond naar huis met de cheque van 500 euro! Bij de prominenten (hoogleraren, docenten, bestuurders) was Sterre Leufkens (postdoc bij de afdeling Nederlands) de winnaar. Later vind je op deze pagina het volledige dictee, foto’s en meer.

» Bekijk de foto’s op Facebook
» Lees het verslag en het dictee


Utrechts studentendicteeOp donderdag 11 mei organiseerde Babel in samenwerking met DUB, Trajectum en de Universiteit Utrecht het vierde Utrechts studentendictee. Het dictee werd ook dit jaar speciaal en alleen voor studenten uit Utrecht georganiseerd. Net als voorgaande jaren vond het evenement plaats in de mooiste zaal van de stad: de aula van het Academiegebouw.

Het dictee wordt al sinds de eerste editie voorgelezen door een bijzondere gastspreker. Dit jaar was dat de schrijver van “Poëzie in Utrechtse muren”, Ingmar Heytze. Deze Utrechtse dichter heeft Algemene Letteren (tegenwoordig Taal- en Cultuurstudies) gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en debuteerde in 1997 met “De allesvrezer”. Net als de voorlezer van het eerste dictee, Ronald Giphart, wordt Heytze gerekend tot de “Utrechtse Maffia” (een groep Utrechtse schrijvers en columnisten). Daarnaast was Heytze tussen 2009 en 2011 de officiële stadsdichter van Utrecht.

Studenten konden weer gratis deelnemen aan het dictee. De student met de minste fouten wint niet alleen eeuwige roem, maar ook een cheque ter waarde van €500. Net als bij eerdere edities namen de studenten het in de strijd om de eer op tegen hoogleraren en docenten van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Ook lid van het college van bestuur van de UU Anton Pijpers schreef mee.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook