nlen Login My Babel
Maatwerk voor bedrijven

Maatwerk voor bedrijven

Maatwerk voor bedrijven

Maatwerk voor bedrijvenSteeds meer bedrijven vinden hun weg naar Babel. En dat is niet voor niets. Wij garanderen ervaren docenten, een flexibele opstelling en een scherp tarief. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van maatwerktrainingen die wij in het verleden hebben verzorgd. Neem contact op om uw wensen te bespreken.


Maatwerk iets voor u?Neem contact op!

Maatwerk in 13 talen

Wij bieden maatwerk aan in de 13 onderstaande talen.

Professioneel klantcontact in het Engels

Voor een professioneel contact met de internationale klant aan de telefoon, receptie of in zakelijke brief-/e-mailwisselingen.

Masterclass “Language of Persuasion”

Deze masterclass is speciaal ontworpen voor bedrijven en hun staf. Met deze masterclass wordt de overtuigingskracht van de deelnemers vergroot. Daarnaast krijgen de deelnemers ook feedback op hun gebruik van de Engels taal. De deelnemers leren dus effectief te overtuigen in het Engels. Lees meer.

Assessment en bijscholing taalvaardigheid van hele organisaties

Voor diverse (grote) organisaties heeft Babel alle medewerkers getoetst op taalvaardigheid Engels of Nederlands en waar nodig de medewerkers bijgeschoold. Vooraf werd per functieprofiel een vereist taalvaardigheidsniveau gedefinieerd, waarna alle medewerkers een (online) intake hebben afgelegd. Binnen een jaar tijd is vervolgens het taalniveau van alle medewerkers weer op peil gebracht. Zie ook: organisatiescan.

Workshop spelling en grammatica

Steeds meer volwassenen hebben moeite met de spelling- en grammaticaregels van het Nederlands. Taalfouten in e-mails en brieven maken een onprofessionele indruk op klanten van bedrijven. In een driedaagse training worden de ingewikkelde regels voor u ontsluierd. We spijkeren u bij over onderwerpen als: leestekens, meervoudsuitgangen, afkortingen, tussenklanken, Engelse werkwoorden, de d’tjes en t’tjes en nog veel meer.

Zakelijke taaltraining op maat

Veel van onze cursisten die in het buitenland zakendoen, ondervinden moeilijkheden in de communicatie door culturele verschillen. In een zakelijke taaltraining op maat komen alle aspecten aan bod die u kunt tegenkomen als u zakendoet in het buitenland, bijvoorbeeld: omgangsvormen (beleefdheid en hiërarchie), onderhandelen, relaties opbouwen en onderhouden, non-verbale communicatie, en directe versus indirecte communicatie. De training wordt geheel op maat gemaakt, binnen de context van uw organisatie.

Taaltraining op maat?Offerte aanvragen

Nederlands in functie (Nederlands op de werkvloer)

  • Bestaat er binnen uw bedrijf soms onbegrip omdat een deel van de anderstalige medewerkers het Nederlands onvoldoende beheerst?
  • Wilt u dat uw werknemers zich verder scholen in hun vakgebied, maar is hun taalniveau daarvoor nog ontoereikend?
  • Schiet de taal van sommige medewerkers net iets tekort als het gaat om zaken als vergaderen, telefoneren of verslaglegging?

Babel verzorgt sinds enkele jaren bedrijfstrainingen Nederlands op de Werkvloer voor groepen anderstalige werknemers die hun Nederlands willen verbeteren. Die trainingen vinden plaats binnen het bedrijf en zijn afgestemd op de taalhandelingen die de deelnemers in hun functie moeten verrichten. De eerste stap is een analyse van de werksituatie en de knelpunten in de communicatie. Na een uitvoerige intake van de cursisten komt, in overleg met de opdrachtgever, een trainingsprogramma op maat tot stand waarin gewerkt wordt aan die taalvaardigheden die noodzakelijk zijn voor de specifieke werksituatie en functie.

Kennismakingscursus Nederlands

Buitenlandse medewerkers maken kennis met de Nederlandse taal en cultuur. Het accent van deze training ligt op spreekvaardigheid in alledaagse situaties, met bijzondere aandacht voor omgangsvormen. Onderwerpen zijn: kennismaken en begroeten, reizen in Nederland, korte formele en informele conversatie.

De zakelijke taaltraining op maat is te volgen in de talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Chinees, Indonesisch, Arabisch, Zweeds, Italiaans, Portugees, Japans of Russisch. Heeft u interesse in een andere taal? Neem dan contact met ons op.

Een hoge klantwaarderingLees de ervaringen

Bel nu voor vrijblijvend advies

030-227 0008

Uw adviseurs Offerte aanvragen

Als expat was het essentieel mij snel te integreren. Daarbij is het van groot belang zakelijk Nederlands te beheersen. Babel biedt daartoe een functiegerichte maatwerktraining aan. Dankzij veel individuele aandacht voor reële werksituaties en werkdocumenten ging dat soepel. De les was geen onderbreking van de werkdag maar een welkome verrijking.

Mercedes-Benz Financial ServicesThomas Menzel

Referenties

Babel heeft onder meer voor de volgende bedrijven gewerkt:
 
 

Waarom Babel?

  • Hoge kwaliteit docenten
  • Heldere en flexibele afspraken
  • Circa 30 jaar ervaring
  • Scherpe tarieven
Zomercursussen

Boeken bestellen

Het benodigde materiaal vindt u op een speciale pagina. Bestel de boeken direct online.

Wat is mijn niveau?

» Er zijn verschillende instaptoetsen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en
Italiaans.
» Voor de overige talen gebruikt u Dialang.
» Ook kunt u de niveaubeschrijvingen lezen.

Locatie

De cursussen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Klik op een cursusdatum om de locatie van de betreffende cursus te bekijken. U kunt op de locaties gratis parkeren.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook