nlen Login My Babel
Opfriscursus Nederlands niveau B

Opfriscursus Nederlands niveau B

Opfriscursus Nederlands niveau B

Deze opfriscursus
U bent niet voor de voortgangstesten van niveau B1 geslaagd en de docent heeft u deze cursus geadviseerd. U bent voor de voortgangstesten van niveau B1 geslaagd maar u wilt graag de lesstof herhalen voordat u met niveau B2 begint.

Inhoud cursus
In deze opfriscursus herhalen we de belangrijkste grammatica van niveau B1, doen we veel spreekoefeningen en besteden we aandacht aan de herhaling van de woordenschat. Zo kunt u na deze cursus een goede start maken in niveau B2.

Leerdoelen
De cursist kan de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op het werk, op school en in de vrije tijd. Hij kan zich redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar de betreffende taal wordt gesproken. Hij kan een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn. Hij kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen.

Werkvormen
Er wordt afwisselend klassikaal, in groepjes, tweetallen of individueel gewerkt. Ook wordt er gewerkt in het talenpracticum en het Open Leer Centrum.

Aantal zelfstudie-uren
60 uur

Materiaal
Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

Toetsing
Aan het eind van de cursus zijn er toetsen voor schrijven en spreken.

Inspanningsverplichting cursist
Minimaal 80% aanwezigheid en actieve deelname aan de bijeenkomsten

Voertaal
Nederlands

Periode
Er zijn nog geen nieuwe cursussen gepland.

Waarom Babel?

  • Hoge kwaliteit docenten
  • Heldere en flexibele afspraken
  • Circa 30 jaar ervaring
  • Scherpe tarieven
Zomercursussen

Boeken bestellen

Het benodigde materiaal vindt u op een speciale pagina. Bestel de boeken direct online.

Wat is mijn niveau?

» Er zijn verschillende instaptoetsen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en
Italiaans.
» Voor de overige talen gebruikt u Dialang.
» Ook kunt u de niveaubeschrijvingen lezen.

Locatie

De cursussen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Klik op een cursusdatum om de locatie van de betreffende cursus te bekijken. U kunt op de locaties gratis parkeren.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook