nlen Login My Babel
Opfriscursus Nederlands niveau A

Opfriscursus Nederlands niveau A

Cursus Opfriscursus Nederlands niveau A

Deze opfriscursus
Uit de instaptoets blijkt dat u al enige basiskennis van het Nederlands hebt. Die kennis is nog onvoldoende om met niveau B1 te kunnen starten. U bent niet voor de voortgangstesten van niveau A geslaagd en de docent heeft u deze cursus geadviseerd. U bent voor de voortgangstesten van niveau A geslaagd maar u wilt graag de lesstof herhalen voordat u met niveau B1 begint.

Inhoud cursus
In deze opfriscursus herhalen we de belangrijkste grammatica van niveau A, doen we veel spreekoefeningen en besteden we aandacht aan de herhaling van de woordenschat. Zo kunt u na deze cursus een goede start maken in niveau B1. De Nederlandse taal wordt aangeboden aan de hand van de volgende thema’s: kennismaking, onderweg zijn, uitgaan, een afspraak maken, familie, feesten, winkelen en boodschappen doen, wonen, werken, vrije tijd, op reis gaan, naar de dokter gaan, informatie vragen.

Leerdoelen
Aan het eind van de cursus kan de cursist zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Hij kan communiceren in simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Hij kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van de eigen achtergrond en de onmiddellijke omgeving beschrijven en diverse behoeften kenbaar maken.

Werkvormen
Er wordt afwisselend klassikaal, in groepjes, tweetallen of individueel gewerkt. Ook wordt er gewerkt in het talenpracticum en het Open Leer Centrum.

Aantal zelfstudie-uren
60 uur

Materiaal
Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

Toetsing
Halverwege en aan het eind van de cursus zijn er toetsen voor schrijven en spreken.

Inspanningsverplichting cursist
Minimaal 80% aanwezigheid en actieve deelname aan de bijeenkomsten

Voertaal
Nederlands

Periode
Er zijn nog geen nieuwe cursussen gepland.

Waarom Babel?

  • Hoge kwaliteit docenten
  • Heldere en flexibele afspraken
  • Circa 30 jaar ervaring
  • Scherpe tarieven
Zomercursussen

Boeken bestellen

Het benodigde materiaal vindt u op een speciale pagina. Bestel de boeken direct online.

Wat is mijn niveau?

» Er zijn verschillende instaptoetsen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en
Italiaans.
» Voor de overige talen gebruikt u Dialang.
» Ook kunt u de niveaubeschrijvingen lezen.

Locatie

De cursussen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Klik op een cursusdatum om de locatie van de betreffende cursus te bekijken. U kunt op de locaties gratis parkeren.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook