nlen Login My Babel
Cursus Duits niveau 6

Cursus Duits niveau 6

Cursus Duits niveau 6

Cursus DuitsIn deze cursus Duits vergroot u uw communicatieve vaardigheden van het Duits en frist u uw kennis op middels op argumentatie en discussie gerichte oefeningen. Na afloop kunt u zich doeltreffend uitdrukken in het Duits en gedetailleerde teksten over verschillende onderwerpen lezen en schrijven. Ideaal voor een uitwisselingsstudie in Bochum of Leipzig, of bij zakelijke contacten met Duitse klanten en leveranciers.

Ingangseisen

U heeft circa 100 uur les gehad in Duits (200 uur inclusief zelfstudie).

Inhoud cursus

Deze cursus sluit direct aan op Duits niveau 5, maar richt zich op iedereen die zijn communicatieve vaardigheden in het Duits wil verbeteren. Na het afronden van deze cursus zijn deelnemers goed voorbereid op het studeren, werken of wonen in Duitsland. Het vergroten van de woordenschat en het behandelen en oefenen van grammaticale onderwerpen is een gezamenlijke taak van de docent en de cursisten. Dit gebeurt deels in de les en is ook onderdeel van het huiswerk.

Leerdoelen

De nadruk ligt tijdens de cursus op effectieve communicatie – schriftelijk en mondeling. Hoe kun je de Duitse taal gericht inzetten om een bepaald doel te bereiken?

  • Argumenteren en discussiëren in het Duits zijn belangrijke vaardigheden die tijdens de cursus verbeterd worden. Onderwerpen kunnen zowel door de docent als door de cursisten aangedragen worden.
  • Naast discussiëren en beargumenteren wordt er ook aandacht besteed aan formeel taalgebruik. Er wordt geoefend met het gebruik van formele woordcombinaties en passieve zinnen.
  • Korte en bondige samenvattingen zijn ook een handig hulpmiddel dat vaak wordt onderschat. Tijdens de cursus wordt geoefend met het schrijven van samenvattingen, toelichtingen en betogen.
  • Het geven van presentaties in het Duits wordt eveneens geoefend.

Werkvormen

Tijdens de cursus gaan we oefenen met discussies. Dit doen we in groepen met alle cursisten of met publiek (laatstgenoemde altijd vrijwillig). We gaan ook werken aan het gemeenschappelijk zoeken naar oplossingen. De hoofdonderwerpen voor discussies worden van tevoren aangekondigd, zodat iedereen zich goed kan voorbereiden en informatie kan verzamelen over het onderwerp. Een ander vast onderdeel op het programma zijn presentaties, waar de deelnemers feedback op zullen ontvangen. De schriftelijke vaardigheden worden getraind door schrijfopdrachten zoals samenvattingen, toelichtingen en betogen.

Aantal zelfstudie uren

3 tot 4 uur per week

Materiaal

Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

Wat is mijn niveau?

Klik op deze link en doe de test. Ook kunt u de niveaubeschrijvingen lezen.

Toetsing

Mondeling in de les, soms schriftelijk in de vorm van schrijfopdrachten. De eindtoets is facultatief en wordt in overleg met de deelnemers al dan niet afgenomen.

Inspanningsverplichting cursist

Een actieve deelname aan de lessen, thuis oefeningen maken en regelmatig thuis de behandelde stof doornemen. Zonder voorbereiding door de cursist zal een discussie niet het gewenste niveau kunnen bereiken, daarom is dit uitermate belangrijk. De docent zal soms vragen om een schrijfopdracht in te leveren. U ontvangt een certificaat als u minimaal 8 van de 9 lessen hebt bijgewoond.

Voertaal

De docent spreekt uitsluitend Duits. Deelnemers kunnen in het Duits of Nederlands vragen stellen.

Tarief

€ 170,00

Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 25% korting op deze cursus.

Klik op een van de onderstaande data om u in te schrijven.

8 februari 2018, 20:00-21:45

- 9 bijeenkomsten van 1,75 uur
- 8 februari 2018 - 19 augustus 2017

Schrijf je nu in!

Cursuslocatie:
» Campusplein 14, Utrecht

Tarief:
€ 170,00

Alle cursusdata en -tijden:
- donderdag 8 februari 2018, 20:00 - 21:45
- donderdag 15 februari 2018, 20:00 - 21:45
- donderdag 22 februari 2018, 20:00 - 21:45
- donderdag 1 maart 2018, 20:00 - 21:45
- donderdag 8 maart 2018, 20:00 - 21:45
- donderdag 15 maart 2018, 20:00 - 21:45
- donderdag 22 maart 2018, 20:00 - 21:45
- donderdag 29 maart 2018, 20:00 - 21:45
- donderdag 5 april 2018, 20:00 - 21:45

Start 8 februari 2018
€ 170,00
Nu inschrijven

Meer cursusdata


Waarom Babel?

  • Hoge kwaliteit docenten
  • Heldere en flexibele afspraken
  • Circa 30 jaar ervaring
  • Scherpe tarieven
Zomercursussen

Boeken bestellen

Het benodigde materiaal vindt u op een speciale pagina. Bestel de boeken direct online.

Wat is mijn niveau?

» Er zijn verschillende instaptoetsen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en
Italiaans.
» Voor de overige talen gebruikt u Dialang.
» Ook kunt u de niveaubeschrijvingen lezen.

Locatie

De cursussen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Klik op een cursusdatum om de locatie van de betreffende cursus te bekijken. U kunt op de locaties gratis parkeren.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook