nlen Login My Babel
page-bar-arabisch

Cursus Arabisch niveau 3

Cursus Arabisch niveau 3

Cursus ArabischModern Standaard Arabisch (MSA) is de officiële taal in de Arabische wereld en wordt gebruikt in de media, (school)boeken, kranten en documenten. De spreektaal is in iedere regio verschillend, maar wanneer u het MSA beheerst is het relatief eenvoudig om vervolgens een dialect van een bepaald land of gebied te leren. Met deze cursus Arabisch voor beginners bouwt u in korte tijd een behoorlijke kennis van de taal op. Door de praktijkgerichte aanpak kunt u zich al snel redden in dagelijkse situaties.

Leerdoelen

Aan het eind van de cursus Arabisch niveau 3 bent u in staat om praktische gesprekken te voeren, dagelijkse situaties te beschrijven, te tellen en gebeurtenissen in het verleden en heden te beschrijven. U kunt korte en eenvoudige teksten schrijven, om bijvoorbeeld iemand een ansichtkaart te sturen. U bent ook in staat om korte eenvoudige teksten te lezen en de bijbehorende vragen te beantwoorden. Tevens bent u in staat om uit eenvoudige luisteroefeningen specifieke informatie te halen.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus Arabisch niveau 3 zult u leren hoe u de eerder verworven kennis, woordenschat en grammatica kunt gebruiken om bijvoorbeeld zinnen en korte teksten te maken. U breidt uw woordenschat verder uit en verbetert uw uitspraak. U bouwt verder op de basisregels van de grammatica van het Arabisch zoals: meest gebruikte werkwoorden vervoegen in het verleden; tijdsbepalingen; gebroken meervoud en negatie. Klassikaal en in kleine groepjes gaat u actief oefenen met gesprekken voeren en informatie te geven of te vragen in verschillende situaties als: uw dag, vakantie, voorwerpen of het weer beschrijven, winkelen, de tijd vragen. U leert hoe u in verschillende situaties ook in het verleden vragen kunt stellen en antwoorden kunt geven.

Werkvormen

De docent behandelt de grammatica klassikaal. Vragen over het huiswerk worden beantwoord. De les start vaak met een korte terugblik op de vorige les en met vragen van de cursisten. Er wordt klassikaal, individueel of in groepjes gewerkt aan de oefeningen uit het tekstboek en aan extra taken. Soms wordt er geluisterd naar een CD en vervolgens wordt er aan de hand daarvan een oefening gemaakt. De nadruk ligt vooral op spreekvaardigheid waarbij zowel individueel als in groepjes opdrachten worden uitgevoerd.

Aantal zelfstudie uren

2 tot 3 uur per week

Materiaal

Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft. Eventueel ontvangt u extra materiaal die door de docent wordt aangeleverd. Het huiswerk bestaat onder andere uit de oefeningen uit het werkboek.

Toetsing

De student wordt zoveel mogelijk mondeling en schriftelijk getoetst tijdens de lessen. Dit gebeurt door middel van presentaties, huiswerk, individuele opdrachten en groepsopdrachten.

Inspanningsverplichting cursist

U ontvangt een certificaat als u minimaal 8 van de 9 lessen hebt bijgewoond.

Voertaal

Nederlands en Arabisch

Tarief

€ 170,00

Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 25% korting op deze cursus.

Klik op een van de onderstaande data om u in te schrijven.

6 september 2017, 18:00-19:45

- 9 bijeenkomsten van 1,75 uur
- 6 september 2017 - 1 november 2017

Schrijf je nu in!

Cursuslocatie:
» Nieuwegracht 94, Utrecht

Tarief:
€ 170,00

Alle cursusdata en -tijden:
- woensdag 6 september 2017, 18:00 - 19:45
- woensdag 13 september 2017, 18:00 - 19:45
- woensdag 20 september 2017, 18:00 - 19:45
- woensdag 27 september 2017, 18:00 - 19:45
- woensdag 4 oktober 2017, 18:00 - 19:45
- woensdag 11 oktober 2017, 18:00 - 19:45
- woensdag 18 oktober 2017, 18:00 - 19:45
- woensdag 25 oktober 2017, 18:00 - 19:45
- woensdag 1 november 2017, 18:00 - 19:45

Start 6 september 2017
€ 170,00
Nu inschrijven

Meer cursusdata


Waarom Babel?

  • Hoge kwaliteit docenten
  • Heldere en flexibele afspraken
  • Circa 30 jaar ervaring
  • Scherpe tarieven
Zomercursussen

Boeken bestellen

Het benodigde materiaal vindt u op een speciale pagina. Bestel de boeken direct online.

Wat is mijn niveau?

» Er zijn verschillende instaptoetsen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en
Italiaans.
» Voor de overige talen gebruikt u Dialang.
» Ook kunt u de niveaubeschrijvingen lezen.

Locatie

De cursussen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Klik op een cursusdatum om de locatie van de betreffende cursus te bekijken. U kunt op de locaties gratis parkeren.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook