nlen Login My Babel
page-bar-nederlands

Inburgeringscursus / Keurmerk Blik op Werk

Inburgeringscursus: inschrijven met lening DUO

U woont in Nederland en u wilt inburgeren. Bij Babel kunt u de Nederlandse taal leren ter voorbereiding op het inburgerings- of Staatsexamen. Babel richt zich daarbij vooral op hoogopgeleide cursisten: het tempo in de cursussen ligt vrij hoog.

Lening van DUO

Babel is in het bezit van het keurmerk Blik op Werk. Hierdoor kunt u voor de betaling van de cursus geld lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). U krijgt geen geld op uw bankrekening. DUO betaalt uw facturen voor de cursus en het examen. Zo bouwt u een lening op. U betaalt de lening later met rente weer terug aan DUO*. Meer informatie vindt u op de website van DUO.

Let op: u kunt uw DUO-lening gebruiken voor de bekostiging van cursussen Nederlands totdat u het inburgeringsexamen of het staatsexamen NT2 heeft afgelegd. Hierna is dit dus niet meer mogelijk!

* Bent u asielmigrant (bijvoorbeeld via UAF) en bent u binnen 3 jaar ingeburgerd? Dan hoeft u niets terug te betalen. Meer informatie leest u op deze pagina.

Hoe schrijft u zich snel in?

 1. Vraag een lening aan bij DUO. U ontvangt binnen enkele weken van DUO een bevestigingsbrief met daarin vermeld de maximale hoogte van de lening.
 2. Bepaal welke cursus uit ons aanbod u wilt volgen.
 3. U kunt zich nu inschrijven bij Babel:
  a. Schrijf u in via het online formulier.
  b. Kies tijdens het inschrijven voor ‘DUO-lening’.
  c. U ontvangt direct een cursuscontract per e-mail, stuur dit ondertekend retour naar info@babel.nl.
  d. Voeg een scan van de bevestigingsbrief van DUO als bijlage toe.
 4. U bent pas ingeschreven nadat wij uw cursuscontract (c) en de scan van de DUO-bevestigingsbrief (d) hebben ontvangen. Binnen één werkweek ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw inschrijving. Per post ontvangt u de factuur.
 5. Schrijf op de factuur met pen uw burgerservicenummer en uw handtekening en stuur de factuur op naar DUO:Dienst Uitvoering Onderwijs
  Servicecentrum Inburgering
  Postbus 764
  9700 AT Groningen

  Uw inschrijving is nu definitief. Het geld wordt door DUO rechtstreeks aan Babel betaald.

 6. U kunt de benodigde boeken via onze website bestellen.

Wij wensen u een leerzame cursus!

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook