nlen Login My Babel
Training Presenteren met PowerPoint voor Wetenschappers

Training Presenteren met PowerPoint voor Wetenschappers

Training Presenteren met PowerPoint voor Wetenschappers

College geven, een beursaanvraag verdedigen of spreken op een congres, als wetenschapper hoort presenteren bij uw dagelijkse praktijk. Waar u ook spreekt, met een goede presentatie wordt u begrepen en enthousiasmeert u bovendien. Een goede presentatie combineert een juiste afstemming van inhoud en vorm en wordt met passie gepresenteerd.

Leerdoelen
In deze cursus verbetert u uw vaardigheid in het presenteren met visuele ondersteuning. Aan het eind van de cursus zult u beter in staat zijn de vorm en inhoud van uw presentaties op elkaar af te stemmen, alsook uw spreekvaardigheid hebben verbeterd.

Inhoud cursus
De cursus richt zich enerzijds op het verbeteren van inhoud en vorm van uw presentaties en anderzijds op uw spreekvaardigheid. Dat doet u door te werken aan een eigen presentatie. U leert hoe u uw presentaties afstemt op verschillende doelgroepen en hoe u van een kernboodschap tot een heldere structuur komt, hoe u vervolgens slides ontwerpt en kunt nadenken over illustraties en retorisch beeld. Ook komen de techniek en do’s en dont’s van PowerPoint aan bod. Daarnaast gaat de cursus in op overtuigend en authentiek spreken, op non-verbale en verbale communicatie, het beantwoorden van vragen en spreekangstreductie.

Doelgroep
De cursus is ideaal voor onder andere:

  • wetenschappers die een NWO- (Veni, Vidi, Vici) of ERC-beursaanvraag moeten verdedigen
  • universitair docenten en hoogleraren die college geven
  • academici die presenteren op conferenties
  • onderzoekers die moeten rapporteren aan stakeholders

Werkvormen
Tijdens deze cursus werkt u aan de vorm en inhoud van uw eigen presentatie op papier en computer. Ook oefent u het presenteren voor de groep.

Voertaal
Nederlands

Tarief
€ 475,00

Deze training kan op aanvraag worden verzorgd. Voor vrijblijvend advies, bel 030 – 227 0088 of vraag online een offerte aan.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Locatie

De trainingen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Er is gratis parkeergelegenheid op deze locaties.

Facebook