nlen Login My Babel
Training Effectief Beïnvloeden

Training Effectief Beïnvloeden

Training Effectief Beïnvloeden

Wilt u uw communicatieve vaardigheden ontwikkelen? In het bedrijfsleven hoort u steeds vaker de term effectief communiceren vallen, maar wat houdt dat precies in?

De communicatietraining Effectief Beïnvloeden geeft inzicht in wat iemand beweegt en hoe u iemand beweegt voor bijvoorbeeld een mening, idee of voorstel. Aan de vergadertafel en op de werkvloer, bij presentaties en debatten, in onderhandelsituaties met klanten, zelfs onder vrienden en familie: invloed vindt overal plaats.

Hoe haalt u het beste uit zulke situaties? Lukt het u de boodschap helder, goed beargumenteerd en motiverend over te brengen, serieus genomen te worden en tegelijkertijd oog te houden voor de relatie?

Inhoud cursus

De communicatietraining Effectief Beïnvloeden gaat over mensen bewegen, over presentatie, argumenten, draagvlak, inspiratie en leiderschap.
Tijdens de cursus van 2 dagen gaan we aan de slag met de volgende vier strategieën om invloed uit te oefenen:
I. Inspirerend en motiverend spreken
II. Scherp argumenteren
III. Communiceren vanuit leiderschap
IV. Draagvlak creëren & omgaan met weerstand.

U krijgt praktische tips en tricks en we sluiten aan bij de praktijk. Door middel van oefeningen en persoonlijke feedback zal iedere deelnemer zijn persoonlijke beïnvloedingsstijl leren kennen en uitbreiden, en zijn communicatieve vaardigheden verbeteren.

Leerdoelen

In de communicatietraining Effectief Beïnvloeden worden de vier strategieën als volgt uitgewerkt:

Deel 1, inspirerend & motiverend spreken: Effectief communiceren in de praktijk. Wat is de beste verpakking voor uw boodschap?
Deel 2, scherp argumenteren: cursisten leren kritisch vragen stellen, redeneerfouten aanwijzen en deze in een discussie herkennen en pareren.
Deel 3, communiceren vanuit leiderschap: non-verbale communicatie is essentieel in de ondersteuning van uw boodschap. We oefenen met natuurlijk charisma en de kracht van spreken met zelfvertrouwen.
Deel 4, draagvlak creëren & omgaan met weerstand: een boodschap komt pas aan als de ander bereid is te luisteren. Dat is ook onderdeel van effectief communiceren! Hoe kweekt u begrip en luisterbereidheid? Hoe investeert u in de relatie, zonder voorbij te gaan aan de inhoud?

Werkvormen

De trainingen zijn interactief en bevatten veel oefening. Leren door doen is het motto! De beste manier waarop u uw communicatieve vaardigheden ontwikkelt.

Tarief

€825,00 Dit is inclusief koffie/thee/lunch en het studiemateriaal.

Voertaal

Nederlands

(Nog) geen nieuwe cursussen gepland.
Deze training kan in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Deze training op maat?Neem contact op!

Bel nu voor vrijblijvend advies

030-227 0008

Uw adviseurs Offerte aanvragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Locatie

De trainingen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Er is gratis parkeergelegenheid op deze locaties.

Facebook