nlen Login My Babel
Blog

Blog

Zaken doen in het buitenland?

Zaken doen in het buitenland?

Geschreven door Erick van den Bercken

Gaat u zaken doen met een buitenlands bedrijf en is Engels de voertaal? Dan is het verstandig om u te verdiepen in het land waar uw zakenrelatie vandaan komt. Lees u in over het land, de cultuur en eventueel zelfs de politieke situatie. Deze informatie kan u op weg helpen om tijdens uw eerste informele gesprekken een goede relatie op te bouwen met uw nieuwe zakenrelatie. In de regel zal uw zakenrelatie het zeer waarderen als u al iets van zijn land en cultuur weet. En zeker als u dat in mooi Engels kan overbrengen!

Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om snel informatie over een land te achter halen. De BBC website biedt een handige tool om u voor te bereiden op uw eerste informele gesprekken, het Country Profile.

Voor vrijwel ieder land in de wereld is er een apart Country profile opgesteld. Hierin staat kort iets beschreven over de geschiedenis, de economie en de cultuur van dat land. Ook wordt er aandacht besteed aan de geografie en de politieke situatie.

Een voordeel van deze tool is dat u er zeker van kunt zijn dat het niveau van het Engels uitstekend is. Daarnaast worden de teksten regelmatig vernieuwd en aan de actualiteit aangepast.

Tip: richt u tijdens informele gesprekken vooral op cultuur en vermijd politiek gevoelige kwesties.

Mocht u (met behulp van de Country Profiles) wel weten waarover u kunt en wilt spreken met uw zakenrelaties, maar bent u onzeker over uw Engels dan kunt u natuurlijk bij Babel terecht voor een taalcursus Engels, of een taalcursus Business English.


Facebook

Cursussen & Trainingen

Babel verzorgt taalcursussen voor 13 talen en communicatietrainingen. Bekijk de:

Locatie

De trainingen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Er is gratis parkeergelegenheid op deze locaties.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!