nlen Login My Babel
Blog

Blog

Let’s meet: Heleen

Let's meet: Heleen

Let’s meet:
Heleen, onze onderwijsadviseur

Heleen Wolfs werkt 13 jaar bij Babel als onderwijsadviseur. Zij haalt veel energie uit het ontwerpen van op maat gemaakte adviezen. Daar heeft een cursist echt profijt van. “Een training moet echt bij iemand passen. Niet alleen qua tijden waarop iemand kan, maar vooral qua inhoud en qua docent. Een cursist moet zich op zijn gemak voelen en zelf ook enthousiast worden over de taal en zijn eigen groei daarin. Daarom passen wij onze trainingen altijd helemaal aan op de behoefte en kennis van onze cursisten. Dus als je je alleen wilt richten op het spreken dan kan dat. Wil je je niet richten op alle facetten van de taal maar alleen op de technische woordenschat die je nodig hebt voor jouw vakgebied, dan zorgen we ervoor dat je je daarin verbetert. Op die manier zorgen we ervoor dat de training je ook zoveel mogelijk oplevert.

Ik vind het fijn om mensen verder te helpen. Wanneer ze contact opnemen met Babel hebben ze al een stap gezet. Ze realiseren zich dat ze aan hun taalvaardigheid moeten werken. Dat is al een hoge drempel om overheen te stappen. Het is dan fijn wanneer je in een gesprek samen kunt uitzoeken wat iemand wil bereiken, wat zijn of haar doelen zijn (en gebaseerd op het niveau dat iemand nu heeft) een goed advies te geven. Het geeft enorm veel voldoening om mensen te zien groeien en te merken dat de training aanslaat. Het is zo fijn om te horen dat een cursist na een aantal lessen complimenten krijgt van zijn collega’s over zijn taalgebruik. Je ziet mensen echt meer zelfvertrouwen krijgen en opbloeien.

Om een voorbeeld te geven: we hebben een tijd geleden een Japanse voetballer van FC Utrecht op een training gehad. Hij sprak toen hij hier kwam nauwelijks Nederlands en eigenlijk ook geen Engels. Daardoor begreep hij zijn trainer niet. Na een training Nederlands ging dat een stuk beter. Voetballen kon hij al, maar nu ook zoals de trainer het graag wilde zien.

Een ander voorbeeld is Gerard van der Made. Hij gaf voor zijn werk al jaren presentaties, maar moest dit steeds vaker in het Engels doen. Hij voelde zich daar alleen niet zo op zijn gemak bij als in het Nederlands. Toen is hij een maatwerktraining Presenteren in het Engels gaan volgen bij ons, verzorgd door Erick van den Bercken. Met een aantal simpele tips en tricks voelt hij zich nu veel zelfverzekerder en krijgt hij dus ook een veel betere respons op zijn presentaties, wat natuurlijk ook goed is voor zijn bedrijf.”


Facebook

Cursussen & Trainingen

Babel verzorgt taalcursussen voor 13 talen en communicatietrainingen. Bekijk de:

Locatie

De trainingen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Er is gratis parkeergelegenheid op deze locaties.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!