nlen Login My Babel
Blog

Blog

Een taal leren maakt je rijker!

Een taal leren maakt je rijker!

Geschreven door: Heleen, onderwijsadviseur

Een op de tien bedrijven mist wel eens een opdracht door onvoldoende kennis van de taal en cultuur van het land waarmee zaken wordt gedaan. Investeren in taal levert de werkgever en de werknemer veel voordelen op.

Uit onderzoek van CapGemini komt naar voor dat een medewerker die een vreemde taal leert, zich meer betrokken voelt bij de organisatie, zelfstandiger functioneert, meer zelfvertrouwen krijgt en met meer plezier naar zijn/ haar werk gaat. Voor de onderneming levert het ook het nodige op, zoals effectievere communicatie, minder ziekmeldingen, meer betrokkenheid en medewerkers die zelfstandiger functioneren.


Bron: CapGemini

Een van onze populairste communicatiecursussen is Business English. In deze cursus verbetert u uw zakelijke communicatievaardigheden in het Engels op halfgevorderden-niveau. Deze cursus verzorgt Babel ook als maatwerktraining. Uw specifieke wensen worden in dat geval na uitgebreid overleg in het lesprogramma verwerkt. Hierbij valt te denken aan: vakjargon, onderhandelen, presenteren, rapporten schrijven en specifieke aspecten van de bedrijfssector waarin u werkzaam bent. Voor aanvang van de maatwerktraining maakt u een instaptoets zodat wij het niveau van uw schrijfvaardigheid kunnen vaststellen. Doe de gratis instaptoets!

Naast een zo goed mogelijke beheersing van een vreemde taal is het aan te raden ook de eigen (Nederlandse) taal op een hoger niveau te brengen. Steeds meer volwassenen hebben moeite met de spelling- en grammaticaregels van het Nederlands. Taalfouten in brieven, e-mails en online teksten maken een onprofessionele indruk op klanten van bedrijven. Via deze pagina kunt u uw taalwensen kenbaar maken zodat wij een zo optimaal mogelijk taaladvies kunnen geven.

Babel staat voor een praktische benadering waarbij we zorgvuldig aandacht besteden aan uw persoonlijke leerdoelen, leerstrategie├źn, en praktijkgerichte oefeningen. Een taal leren maakt je rijker!

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Heleen Wolfs, onderwijsadviseur bij Babel, via e-mail: heleen@babel.nl of op telefoonnummer: (030) 227 00 88.


Facebook

Cursussen & Trainingen

Babel verzorgt taalcursussen voor 13 talen en communicatietrainingen. Bekijk de:

Locatie

De trainingen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Er is gratis parkeergelegenheid op deze locaties.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!