nlen Login My Babel
Blog

Blog

Chinees Leren, niet gemakkelijk, maar wel leuk!

Chinees Leren, niet gemakkelijk, maar wel leuk!


Geschreven door: Li, docent Chinees.

Ken je een Chinees restaurant dat 你好Nǐ hǎo heet? “你好” betekent Hallo en is de meest gebruikte naam van Chinese restaurants in Nederland. Wie van lekker eten houdt, gaat waarschijnlijk weleens naar een Chinees restaurant. Maar begrijp je dan ook al die Chinese tekens op het menu? Wie een vreemde taal wil leren, kan ook voor de Chinese taal kiezen.

Er zijn meerdere redenen waarom mensen besluiten Chinees te leren.
De eerste reden is een reis of uitwisselingsprogramma naar China. Ter plekke wil je een maaltijd kunnen bestellen, de weg kunnen vragen en op de prijzen kunnen afdingen.
De tweede reden is voor het werk. Het gaat dan om mensen die Chinees voor hun beroep nodig hebben. De Chinese markt groeit gigantisch en China wordt een steeds belangrijkere handelspartner. Kennis van de Chinese taal is zeker een pluspunt voor je carrière want het zorgt voor een betere samenwerking met de Chinezen en een beter begrip van de Chinese cultuur.
Tot slot is Chinees leren een echte uitdaging. Als je een echt bijzondere taal wilt leren, is Chinees een goede keuze.

Het kan niet worden ontkend dat Chinees voor een westerling moeilijker is dan bijvoorbeeld Italiaans of Spaans omdat de karakters en de vier verschillende toonhoogten volstrekt onbekend zijn voor westerlingen. De naam van het Chinese restaurant “Hallo“ wordt geschreven als 你好. Dat zijn de karakters die door strepen opgebouwd zijn.
Misschien krijg je een indruk van de Chinese taal door zo’n voorbeeld: Chinees is een karaktertaal en een taal met toon. Dat klinkt gek hoor! Maar toch zijn dit juist de fascinerende punten voor mensen om Chinees te leren.

Wie enthousiast is geworden voor de Chinese taal, kan in Utrecht uitstekend terecht bij Babel. Na het volgen van Chinees niveau 3, ben je in staat een eenvoudige conversatie te voeren in het Chinees en zal jij tevens verwonderd zijn dat je al veel meer karakters kan lezen dan je verwacht.

Tijdens de les zul je er snel genoeg achter komen waarom de Chinese grammatica echt heel simpel is en dat de Chinese karakters logisch opgebouwd zijn. Ook zul je kennis maken met de Chinese cultuur en met de eigenschappen van Chinezen. Je leert bijvoorbeeld begrijpen waarom Chinezen zelden een direct antwoorden geven.

Maar in ieder geval is het belangrijk om op te letten dat je de karakters ook leert, want er komt een moment dat je Chinees zich niet verder kan ontwikkelen met alleen praten. Woorden klinken soms exact hetzelfde, en het enige verschil zit hem dan in het karakter.

Hoe langer je de Chinese taal leert, hoe leuker je het gaat vinden!


Facebook

Cursussen & Trainingen

Babel verzorgt taalcursussen voor 13 talen en communicatietrainingen. Bekijk de:

Locatie

De trainingen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Er is gratis parkeergelegenheid op deze locaties.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!